Arvioitu kesto
1 h 45 min., sis. väliajan
Järjestäjä
Kitara Nova ry
Consortium-konsertissa kuullaan Pierre Boulezin kamarikantaatti Le Marteau sans maître, sekä teoksia säveltäjiltä Miroglio, Maderna ja Searle.
Kuudetta kertaa järjestettävä Kitara Nova -festivaali laajenee Musiikkitaloon! Paavo-salissa kuultavan konsertin ohjelma on paluumatka niinkutsutun nykymusiikin lähtöruutuun, jossa sarjallisuus sekä erkaantuminen perinteisestä tonaalisesta sävelkielestä näyttäytyvät radikaalina kehityskulkuna myös klassisen kitaran historiaa vasten.
Konsertin alkupuolella kuullaan kitaraa osana eri soitinkokoonpanoja. Ohjelma huipentuu todelliseen teosharvinaisuuteen; Pierre Boulezin kamarikantaatti Le Marteau sans maître saa kaikkien aikojen toisen Suomen esityksensä. Teoksen vokaaliosuudet tulkitsee nykymusiikin valovoimainen virtuoosi, sopraano Tuuli Lindeberg. Esityksen johtaa Suomen debyyttinsä tekevä, tanskalais-saksalainen kapellimestari Bernhard Melbye Voss.
Ohjelma
Bruno Maderna (1920-1973): Aulodia per Lothar (1965)
Saara Kemppi, oboe d’amore
Jonne Grans, kitara
Francis Miroglio (1924-2005): Choreïques
Andrzej Wilkus, kitara
Humphrey Searle (1915-1982): Kolme kissarunoa E. Learin ja T.S. Eliotin teksteihin
The Owl and the Pussy-Cat (1951)
Two Practical Cats (1953)
I. Macavity the Mystery Cat
II. Growltiger’s Last Stand
Kaisa Nuolioja, kertoja
Alice Thompson, huilu
Sirja Nironen, sello
Antero Pellikka, kitara
*** väliaika ***
Pierre Boulez (1925-2016): Le Marteau sans maître (1955)
Bernhard Melbye Voss, musiikin johto
Tuuli Lindeberg, sopraano
Leïla Martin, lyömäsoittimet
Donatien Conversat, lyömäsoittimet
Eero Tekoniemi, lyömäsoittimet
Saara Lehtonen, huilu
Arttu Nummela, alttoviulu
Santeri Rautiainen, kitara
Konserttia ovat tukeneet Konstsamfundet, Svenska kulturfonden, Musiikin edistämissäätiö, Stiftelsen Tre Smeder, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius Fond sekä William Thurings Stiftelse.
Kuva: Heikki Tuuli (vas), Nikolaj Lund (oik)
Tapahtuman liput ovat myynnissä Musiikkitalon omassa lippukaupassa verkossa, lipunmyyntipisteessä sekä puhelinpalvelussa (puh. 0600 411 101, avoinna arkisin klo 9–15, puhelun hinta 0,99 e/min + pvm/mpm). Lipunmyynnin asiakaspalvelupiste Musiikkitalossa on avoinna arkisin klo 13–18 sekä konserttia edeltävän tunnin ajan. Verkkokauppa on avoinna vuorokauden ympäri.
Ryhmäliput konsertteihin voit varata tällä lomakkeella. Ryhmän minimikoko on 10–20 henkilöä konsertista riippuen.
Musiikkitalon ryhmämyynti ei tee varauksia ilmaistapahtumiin eikä orkesterien kenraaliharjoituksiin.
Maistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä purtavaa? Ennakkotilaamalla väliaikatarjoilut säästyt jonottamiselta ja väliajan koittaessa voit istua valmiiksi katettuun pöytään.
Jos haluat herkutella rauhassa jo ennen konserttia, valitse Preludi-buffet! Runsas herkkupöytä on katettuna ennen konsertteja klo 17.30–19.00. Vaihtuva valikoima sisältää pieniä suolaisia ja makeita herkkuja sekä kahvia tai teetä. Buffetin ostaja saa myös juomia edullisempaan hintaan.
Keskeisempää sijaintia on vaikea löytää: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.
Musiikkitalo on esteetön ja kynnyksetön.
Konserttisalissa esteettömät paikat ja pyörätuolipaikat sijaitsevat permannon ylätasanteella lähellä sisäänkäyntejä. Valtaosaan tapahtumista on saatavissa maksuttomia avustajapaikkoja.
Konserttisalissa muille kun esteettömille paikoille on jyrkät portaat. Mikäli portaiden käveleminen tuottaa vaikeuksia, suosittelemme valitsemaan paikat mahdollisimman läheltä ovia 2–7.
Jokaisessa kerroksessa on esteetön wc. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat ovat käytössä kaikissa saleissa. Opaskoirat ovat tervetulleita taloon.
Konserttisali
Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.
Huomioithan, että Konserttisalin portaat ovat jyrkät ja sali syvä. Mikäli portaiden käveleminen tuottaa vaikeuksia, suosittelemme valitsemaan paikat mahdollisimman läheltä ovia 2–7. Portaita on eniten paikoille, jotka sijaitsevat lähimpänä lavaa.
Camerata, Sonore ja Black Box
Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi. Jos lipussasi lukee numeroimaton katsomo, voit valita paikkasi vapaasti.
Katsomokartat
Voit tutustua saliin jo ennalta lataamalla katsomokartan:
Naulakko
Ulkovaatteet ja suuret kantamukset on jätettävä naulakkoon. Naulakkomaksu poistuu käytöstä kaikissa konserteissa 2.9. alkaen, minkä jälkeen erillistä naulakkomaksua ei peritä.
Myöhästyminen
Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.
Kuvaaminen
Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia tarkempia ohjeistuksia.
Pukeutuminen
Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, vaan olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista. Musiikkitalon konserttisalien lattiat ovat herkkiä naarmuuntumiselle. Tästä syystä saleihin ei saa tulla nastakengillä.