Tietoa Musiikkitalosta

Musiikkitalo ulkoa kesällä

Musiikkitalo on kaikille avoin konsertti- ja tapahtumatalo Helsingin ydinkeskustassa. Talossamme järjestetään vuosittain reilusti yli 1 000 tapahtumaa: konsertteja klassisesta musiikista jazziin, kansanmusiikkiin ja rock-keikkoihin sekä yritystapahtumia ja yksityistilaisuuksia. Yli puolet yleisötapahtumista on maksuttomia, joten kulttuurista pääsee nauttimaan helposti. Musiikkitaloon voi tulla myös tapahtumien ulkopuolella vaikka kahville, katsomaan taidenäyttelyitä ja taidetta – tai ihan vain piipahtamaan ja ihailemaan talon arkkitehtuuria.

Tutustu Musiikkitaloon tarkemmin

Musiikkitalon historia

Musiikkitalo on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Radio sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin yhteinen hanke, joka avattiin elokuussa 2011. Talo on rakennettu Helsingin parhaalle paikalle aivan Eduskuntatalon edustalle.

Päätoimijat

Musiikkitalon päätoimijat ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Radio sinfoniaorkesteri ja Taideyliopisto Sibelius-Akatemia.

Urut

124-äänikertaiset urut ovat suurimmat modernit konserttisaliurut. Urkuhankkeen mahdollisti Kaija Saariahon miljoonan euron lahjoitus.

Arkkitehtuuri

Musiikkitalon seinät puhuvat puoliääneen, antaen tilaa tärkeimmälle, musiikille. Avoimuus ja kohtaaminen ovat olleet lähtökohtina myös arkkitehtuurissa.

Kuvataide Musiikkitalossa

Musiikin ja arkkitehtuurin lisäksi Musiikkitalossa on myös nähtävää kuvataiteen ystäville. Reijo Hukkasen Laulupuut ja Kirsi Kaulasen Gaia on suunniteltu tilaustyönä Musiikkitaloa varten.

Siirry takaisin sivun alkuun