Arvioitu kesto
1 h 30 min.
Järjestäjä
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Luentosarjassa vierailevat säveltäjät ja muut taiteilijat esittelevät työtään, uusia teoksiaan ja näihin liittyviä kysymyksiä.
Aikamme musiikin luentosarjassa vierailevat säveltäjät ja muut taiteilijat esittelevät työtään, uusia teoksiaan ja näihin liittyviä kysymyksiä. Viisi yleisölle avointa luentoa järjestetään Musiikkitalon auditoriossa torstaisin klo 13:15-14:45.
Luentokohtainen ohjelma ja esiintyjät
- Torstai 26.9.2024 Säveltäjä Lotta Wennäkoski: viulukonsertto Prosoidia
- Torstai 3.10.2024 Torstai 3.10.2024 Säveltäjä Walter Sallinen ja dramaturgi Klaus Maunuksela: Installaatioteos Matrix of Modernity
- Torstai 24.10.2024 Torstai 24.10.2024 Säveltäjä Anna Hakula
- Torstai 7.11.2024 Säveltäjä Joel Järventausta: ooppera Ihminen parhaan kykynsä mukaan
- Torstai 21.11.2024 Säveltäjä Matei Gheorghiu: Uuno Klami -finaaliin päässyt pianokonsertto From the Village of Nowhere ja muita uusia teoksia
Musiikin valtionpalkinnolla 2020 palkittu säveltäjä Lotta Wennäkoski esittelee uutta viulukonserttoaan Prosoidia (2022-2023). BBC:n tilaaman konserton kantaesittivät Ilya Gringolts ja BBC:n sinfoniaorkesteri Lontoon Barbicanissa marraskuussa 2023.
Luennon kieli on suomi.
Tunnin mittainen installatiivinen ääniteos Matrix of Modernity (2024) sai kantaesityksensa Musiikin aika -festivaalilla Viitasaarella heinäkuussa 2024.
Klaus Maunuksela on helsinkiläinen dramaturgi, kirjoittaja ja taiteilija-tutkija, joka toimii teatterin, nykymusiikin ja kirjallisuuden alueilla, sekä tekee dramaturgian alaan liittyvää taiteellista tohtorintutkintoa Taideyliopistossa.
Walter Sallinen on Helsingissä toimiva säveltäjä ja äänitaiteilija, jonka taiteellinen praktiikka luotaa monialaisuutta niin sävellyksellisenä työkaluna kuin ennalta arvaamattomien, yhteistyössä luotavien konseptien mahdollistajana.
Luennon kieli on englanti.
Säveltäjä ja äänitaiteilija Anna Hakula kertoo monitaiteisista projekteistaan ja työryhmätyöskentelystä. Hakulan koulutustausta (arkkitehti ja musiikkipedagogi) näkyy hänen mielenkiinnossaan tiloja, paikkoja ja yleisökokemusta kohtaan.
Luennon kieli on suomi.
Säveltäjä Joel Järventausta esittelee huhtikuussa kantaesitettyä oopperaansa Ihminen parhaan kykynsä mukaan kirjailija Tommi Kinnusen librettoon. Järventausta on opiskellut sävellystä University of Yorkissa, Royal College of Musicissa sekä viimeisimmäksi King’s College Londonissa, jossa hän suoritti hiljattain musiikin tohtorin tutkinnon.
Luennon kieli on englanti.
Säveltäjä Matei Gheorghiu puhuu kansainvälisen sävellyskilpailun finaaliin päässeestä pianokonsertostaan sekä lauantaina 23.11. järjestettävän tohtorikonserttinsa teoksista. Bukarestissa syntynyt ja Kankaanpään musiikkiopistossa musiikin hahmotusaineita opettava Gheorghiu valmistelee jatkuvuutta musiikissa tarkastelevaa taiteellista tohtorintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.
Luennon kieli on englanti.
Lisätiedot: Niilo Tarnanen, niilo.tarnanen@uniarts.fi
Tapahtuman liput ovat myynnissä Musiikkitalon omassa lippukaupassa verkossa, lipunmyyntipisteessä sekä puhelinpalvelussa (puh. 0600 411 101, avoinna arkisin klo 9–15, puhelun hinta 0,99 e/min + pvm/mpm). Lipunmyynnin asiakaspalvelupiste Musiikkitalossa on avoinna arkisin klo 13–18 sekä konserttia edeltävän tunnin ajan. Verkkokauppa on avoinna vuorokauden ympäri.
Ryhmäliput konsertteihin voit varata tällä lomakkeella. Ryhmän minimikoko on 10–20 henkilöä konsertista riippuen.
Musiikkitalon ryhmämyynti ei tee varauksia ilmaistapahtumiin eikä orkesterien kenraaliharjoituksiin.
Maistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä purtavaa? Ennakkotilaamalla väliaikatarjoilut säästyt jonottamiselta ja väliajan koittaessa voit istua valmiiksi katettuun pöytään.
Jos haluat herkutella rauhassa jo ennen konserttia, valitse Preludi-buffet! Runsas herkkupöytä on katettuna ennen konsertteja klo 17.30–19.00. Vaihtuva valikoima sisältää pieniä suolaisia ja makeita herkkuja sekä kahvia tai teetä.
Keskeisempää sijaintia on vaikea löytää: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.
Musiikkitalo on esteetön ja kynnyksetön.
Konserttisalissa esteettömät paikat ja pyörätuolipaikat sijaitsevat permannon ylätasanteella lähellä sisäänkäyntejä. Valtaosaan tapahtumista on saatavissa maksuttomia avustajapaikkoja.
Konserttisalissa muille kun esteettömille paikoille on jyrkät portaat. Mikäli portaiden käveleminen tuottaa vaikeuksia, suosittelemme valitsemaan paikat mahdollisimman läheltä ovia 2–7.
Jokaisessa kerroksessa on esteetön wc. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat ovat käytössä kaikissa saleissa. Opaskoirat ovat tervetulleita taloon.
Konserttisali
Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.
Huomioithan, että Konserttisalin portaat ovat jyrkät ja sali syvä. Mikäli portaiden käveleminen tuottaa vaikeuksia, suosittelemme valitsemaan paikat mahdollisimman läheltä ovia 2–7. Portaita on eniten paikoille, jotka sijaitsevat lähimpänä lavaa.
Camerata, Sonore ja Black Box
Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi. Jos lipussasi lukee numeroimaton katsomo, voit valita paikkasi vapaasti.
Katsomokartat
Voit tutustua saliin jo ennalta lataamalla katsomokartan:
Naulakko
Ulkovaatteet ja suuret kantamukset on jätettävä naulakkoon. Vartioitu vaatesäilytys sisältyy lipun hintaan, eli erillistä naulakkomaksua ei veloiteta.
Myöhästyminen
Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.
Kuvaaminen
Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia tarkempia ohjeistuksia.
Pukeutuminen
Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, vaan olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista. Musiikkitalon konserttisalien lattiat ovat herkkiä naarmuuntumiselle. Tästä syystä saleihin ei saa tulla nastakengillä.