Saksasta on saatu paljon! – Tunne orkesterisi -luentosarjan syksyn ohjelma on julkaistu

27.8.2024 Uutiset

Tunne orkesterisi -yleisösarjassa tutustutaan länsimaisen taide-elämän loistavaan saavutukseen – sinfoniaorkesteriin ja koko orkesterilaitokseen.

Musiikkitalon ja Taideyliopiston Avoimen kampuksen yhteinen Tunne orkesterisi avaa ovia orkesterilaitoksen taustoihin, tuo uusia näkökulmia ja valottaa yhteismusisoinnin saloja. Sarjaan kutsutaan vieraiksi tuttuun tapaan kapellimestareita, säveltäjiä, soittajia, laulajia, ohjaajia, koreografeja, kouluttajia sekä muita asiantuntijoita. Luentoja syventäviä ennakkotietoja aiheista ja vierailijoista löytyy luentosarjan omilta nettisivuilta tunneorkesterisi.com.

Tunne orkesterisi -yleisösarjan syksyssä on kaksi toisiinsa kietoutuvaa teemaa. Saksalaisten vaikutteiden merkitykseen perehdytään suuren romanttisen sinfoniaorkesterin kehityksessä. Luvassa on Wienin torvea ja kansallisten vaikutteiden kohtaamisen tarkastelua. Näissä merkeissä tutustutaan myös 1800-luvun musiikkielämän kehityksen osana tapahtuvaan muusikon koulutukseen. Esimerkki löytyy läheltä: Sibelius-Akatemian nuorisokoulutus, joka täyttää tänä vuonna 140 vuotta! Saksalainen teema avaa Tunne orkesterisi -sarjan maateemat: keväällä suuntaamme korvat Ranskaan ja Englantiin.

Tunne orkesterisi -sarjan tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Luentojen isäntänä toimii tuttuun tapaan muusikko, pedagogi ja toimittaja Ville Komppa. Tunne orkesterisi -luentosarja on osa Musiikkitalon yleisötyöohjelmaa.

Syksyn 2024 ohjelma

Torstai 12.9. klo 16.30–18.00 | Black Box
Wien – risteyspaikka ja hedelmöittäjä
vieraina pianisti, professori Tuija Hakkila sekä käyrätorvisti Tommi Viertonen

Torstai 17.10. klo 16.30–18.00 | Paavo-sali
Kaikki tiet vievät Saksaan
vieraina mm. kapellimestari Kristian Sallinen

Torstai 21.11. klo 16.30–18.00 | Paavo-sali
Romantiikkaa ja kansallisromantiikkaa
vieraina mm. Ateneumin intendentti, taidehistorian tutkija Marja Lahelma

Torstai 5.12. klo 16.30–18.00 | Paavo-sali
Sibelius-Akatemian nuorisokoulutus 140 vuotta!
vieraina mm. sellisti ja pedagogi Hannu Kiiski

Siirry takaisin sivun alkuun