Suomalaisen ruokakulttuurin viejät verkostoituivat

Referenssit

Kokousvieraita Musiikkitalon Parvilämpiössä.

Food from Finlandin kevään kick off -tapahtumassa uudet ideat, yhteistyömahdollisuudet ja maukas ateria tarjottiin rennossa, inspiroivassa ympäristössä.


Napakka iltapäiväohjelma elintarvikealan ammattilaisille

Kun tavoitteena on vauhdittaa kotimaisten elintarvikkeiden vientiä, hyvät ideat, kumppanit ja yhteistyön lisääminen ovat avainasemassa. Food from Finland tarjosi näitä kaikkia Musiikkitalon verkostoitumiseen sopivissa valoisissa tunnelmissa.

Ohjelma oli tiivis, jotta vapaalle keskusteluille jäi riittävästi tilaa. Kevätkaudella järjestettävien vientitapahtumien sekä muiden hankkeiden esittelyn lisäksi uusia ideoita tarjosivat ohjelman yhteistyökumppanit. Tunnelma oli klubimaisen lämminhenkinen, mikä osaltaan edisti spontaania kokemusten vaihtoa ja vahvisti pohjaa yhteistyölle, jota vientiponnisteluissa tarvitaan. 

Toimiva, innostava ja maistuva kokonaisuus

Kuten vientihankkeissakin, uudet näkökulmat ja kokeilut ovat tärkeitä, mutta laadusta ei tingitä. Food from Finlandin projektikoordinaattori Roosa Siitonen kertoo, että tapahtumia halutaan järjestää erilaisissa ympäristöissä: “Helsingistä on vaikea löytää rentoja ja toimivia yli 100 hengen tiloja. Musiikkitalossa olimme ensimmäistä kertaa. Tilat sopivat mainiosti tarpeisiimme, esitystekniikka ja tarjoilut toimivat moitteettomasti ja yhteistyö sujui mallikkaasti.”

Erinomainen ruoka ja juoma kuuluvat ehdottomasti alan ammattilaisten pöytään. Tapahtuma alkoi tervetulokahveilla, ja ohjelman jälkeen tarjottiin värikäs kattaus kotimaisia kasviksia, kalaa, lihaa ja juustoja sekä makuprofiileihin sopivia juomia.   

Halusimme tarjota sopivassa suhteessa ohjelmaa, ruokaa ja yhdessäoloa. Tapahtuma onnistui hienosti, sillä hyvän hengen pystyi aistimaan. Ohjelmaosuus järjestettiin rauhallisessa Terassilämpiössä, kun taas tarjoilu ja seurustelu tapahtuivat mukavasti Parvilämpiössä. Olen tyytyväinen myös monipuoliseen ja moderniin ruoka- ja juomatarjoiluun.

Esa Wrang, Head of Food Program, Food from Finland

Food from Finland on Business Finlandiin kuuluva kärkiohjelma, joka edistää Suomen tunnettuutta mielenkiintoisena ruokamaana ja auttaa alan yrityksiä kasvattamaan vientiään ja kansainvälistä osaamistaan erityisesti Skandinaviassa, Keski-Euroopassa ja Itä-Aasiassa. Ohjelmaan osallistuu noin 150 suomalaista elintarvike- ja juoma-alan yritystä, ja vienninedistämistapahtumia – mm. ammattilaismessuille osallistumisia, kohdistettuja tapaamisia ulkomaisten ostajien kanssa sekä ulkomaisten vähittäiskauppaketjujen Suomi-viikkoja – järjestetään lähes viikoittain. 

Esa Wrang
Head of Food Program, Food from Finland

Monipuolinen ruokavaikuttaja ja kokeilunhaluinen kulinaristi Esa Wrang tuntee hyvin elintarvikeyritysten vientihaasteet. Food from Finlandin toiminnasta hän on vastannut alusta asti. Vapaa-ajalla hänet pitää kiireisenä perhe, johon kuluu vaimon lisäksi 5 lasta ja 6 lastenlasta. Kun aikaa jää, hän käyttää sen matkustelemiseen, patikoimiseen ja moottoripyöräilyyn.

Siirry takaisin sivun alkuun