Arvioitu kesto
1 h 10 min.
Järjestäjä
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen klassisen musiikin opiskelijat esiintyvät.
Sisäänpääsy saapumisjärjestyksessä niin kauan kuin paikkoja riittää (Cameratassa 238 paikkaa). Sisäänmeno klo 14.45–15, ulosmeno esiintyjän vaihtuessa. Musiikkitalon alalämpiöstä löytyy vartioimattomia ja maksuttomia naulakoita ulkovaatteiden ja suurten laukkujen säilytystä varten.
Konsertin ohjelma ja kesto julkaistaan noin 3 päivää ennen tapahtumaa, minkä jälkeen muutokset ovat vielä mahdollisia.
Katso ajantasainen ohjelma Taideyliopiston tapahtumakalenterista
Ohjelma
François Joseph Naderman (1781–1835): Prelude & Sonatine I ’Allegro Moderato’ Es-duuri Op. 92,
– Moderato (alkuperäisesti Allegro moderato)
Alphonse Hasselmans (1845–1912): Chanson de Mai Op. 40 (Des-duuri),
– Adagietto (alkuperäisesti Andante)
10 min
Iida Nykänen, harppu 1)
Johan Sebastian Bach (1685–1750): Sooloviulusonaatista nro 2 a-molli BWV 1003, osat 3. Andante ja 4. Allegro
Ludwig van Beethoven (1770–1827): Viulusonaatista nro 5 F-duuri, 1. osa Allegro
22 min
Kaisla Holkko, viulu 2)
Naoko Ichihashi, piano
Jakob Dont (1815–1888): 4 Kapriisi op.35
Johann Sebastian Bach (1685–1750): Soolopartitasta nro 3 E-duuri BWV 1006, 3. osa Gavotte en rondeau
Einar Englund (1916–1999): Arioso Interrotto
10 min
Pauli Salminen, viulu 2)
Johann Sebastian Bach (1685–1750): Partitasta nro 2 d-molli BWV 1004, osat 1. Allemanda ja 4. Giga
Niccolò Paganini (1782–1840): Kapriisi nro 13
Paul Hindemith (1895–1963): Viulusonaatista op. 21 nro 2, 1. osa Leicht bewegte Viertel
15 min
Elisa Nokelainen, viulu 2)
Outi Tarkiainen (1985–): Sans Paroles (v. 2012)
8 min
Jino Pieviläinen, klarinetti 3)
Amilcare Ponchielli (1834–1886): Il Convegno, Op.76
10 min
Aleksandra Boch, klarinetti 4)
Joona Nuutila, klarinetti 4)
Ayane Matsuura, piano
Opettajat: 1) Bengi Canatan 2) Merit Palas 3) Niina Selin 4) Asko Heiskanen
Lisätiedot: Päivi Koivula, paivi.koivula@uniarts.fi
Nuorisokoulutuksen matineat Sibelius-Akatemiassa
Nuorisokoulutuksen opiskelija- ja kamarimusiikkimatineat ovat sarja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen klassisen musiikin opiskelijoiden konsertteja. Nuorisokoulutuksen tavoitteena on saada musiikillisesti lahjakkaat koulua käyvät lapset ja nuoret tavoitteellisen musiikinopetuksen piiriin. Konserttien nuoret esiintyjät tulevatkin eri puolilta Suomea.
Konserttien ohjelmat koostuvat pääasiassa nuorten soittajien loistokkaista solistinumeroista. Vaihtelevine ohjelmistoineen ne heijastelevat sekä nuorisokoulutuksemme opiskelijoiden tasokasta osaamista että tarjolla olevaa monipuolista instrumenttivalikoimaamme.
Kamarimusiikki ja sen opiskelu avaa ovet maailmaan, jossa yksilöllisyys ja yhteisöllisyys kohtaavat parhaalla mahdollisella tavalla. Yhdessä soittaminen kehittää, yhdistää ja rikastuttaa paitsi soittajia myös kuulijoita. Nuorisokoulutuksessa opiskellaan kamarimusiikkia pääasiallisesti Järvenpäässä, Kallio-Kuninkalan kurssikeskuksessa järjestettävillä viikonloppuleireillä, joiden päätteeksi järjestetään Helsingissä tähän sarjaan sisältyviä konsertteja.
Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.
Tapahtuman liput ovat myynnissä Musiikkitalon omassa lippukaupassa verkossa, lipunmyyntipisteessä sekä puhelinpalvelussa (puh. 0600 411 101, avoinna arkisin klo 9–15, puhelun hinta 0,99 e/min + pvm/mpm). Lipunmyynnin asiakaspalvelupiste Musiikkitalossa on avoinna arkisin klo 13–18 sekä konserttia edeltävän tunnin ajan. Verkkokauppa on avoinna vuorokauden ympäri.
Ryhmäliput konsertteihin voit varata tällä lomakkeella. Ryhmän minimikoko on 10–20 henkilöä konsertista riippuen.
Musiikkitalon ryhmämyynti ei tee varauksia ilmaistapahtumiin eikä orkesterien kenraaliharjoituksiin.
Maistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä purtavaa? Ennakkotilaamalla väliaikatarjoilut säästyt jonottamiselta ja väliajan koittaessa voit istua valmiiksi katettuun pöytään.
Jos haluat herkutella rauhassa jo ennen konserttia, valitse Preludi-buffet! Runsas herkkupöytä on katettuna ennen konsertteja klo 17.30–19.00. Vaihtuva valikoima sisältää pieniä suolaisia ja makeita herkkuja sekä kahvia tai teetä.
Keskeisempää sijaintia on vaikea löytää: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.
Musiikkitalo on esteetön ja kynnyksetön.
Konserttisalissa esteettömät paikat ja pyörätuolipaikat sijaitsevat permannon ylätasanteella lähellä sisäänkäyntejä. Valtaosaan tapahtumista on saatavissa maksuttomia avustajapaikkoja.
Konserttisalissa muille kun esteettömille paikoille on jyrkät portaat. Mikäli portaiden käveleminen tuottaa vaikeuksia, suosittelemme valitsemaan paikat mahdollisimman läheltä ovia 2–7.
Jokaisessa kerroksessa on esteetön wc. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat ovat käytössä kaikissa saleissa. Opaskoirat ovat tervetulleita taloon.
Konserttisali
Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.
Huomioithan, että Konserttisalin portaat ovat jyrkät ja sali syvä. Mikäli portaiden käveleminen tuottaa vaikeuksia, suosittelemme valitsemaan paikat mahdollisimman läheltä ovia 2–7. Portaita on eniten paikoille, jotka sijaitsevat lähimpänä lavaa.
Camerata, Sonore ja Black Box
Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi. Jos lipussasi lukee numeroimaton katsomo, voit valita paikkasi vapaasti.
Katsomokartat
Voit tutustua saliin jo ennalta lataamalla katsomokartan:
Naulakko
Ulkovaatteet ja suuret kantamukset on jätettävä naulakkoon. Vartioitu vaatesäilytys sisältyy lipun hintaan, eli erillistä naulakkomaksua ei veloiteta.
Myöhästyminen
Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.
Kuvaaminen
Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia tarkempia ohjeistuksia.
Pukeutuminen
Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, vaan olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista. Musiikkitalon konserttisalien lattiat ovat herkkiä naarmuuntumiselle. Tästä syystä saleihin ei saa tulla nastakengillä.