Arvioitu kesto
1 h
Järjestäjä
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
SibA Folk Big Band esiintyy Musiikkitalon Black Box -salissa
SibA Folk Big Band (SibA FBB) on suomalainen kansanmusiikin orkesteri, joka koostuu noin neljästäkymmenestä muusikosta. Orkesteri perustettiin ja se aloitti toimintansa Petri Praudan johdolla vuonna 2010 osana Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän toimintaa. Kokoonpano muodostuu viuluista, kanteleista, haitareista, kitaroista, puhaltimista, harmooneista, lyömäsoittimista ja laulajista. Juurevaa sointia rikastavat myös jouhikot, munniharput, lirut ja mänkerit.
Jokainen orkesterin jäsen on säveltäjä, sovittaja, multi-instrumentalisti, solisti ja yhtyemuusikko. Orkesteri esiintyy ilman kapellimestaria ja nuotteja. Kaikki jäsenet kommunikoivat esitystilanteessa keskenään dynaamisesti, rytmisesti ja tulkinnallisesti.
SibA Folk Big Band on osa suomalaisen kansanmusiikin 10 000 vuoden jatkumoa, ja ainoa tapa jatkaa sitä on jatkaa uuden kansanmusiikin luomista. Lopputulos on jotain ennennäkemätöntä, voimakasta ja tarttuvaa, joka hehkuu ylpeydestä musiikillista perinnettämme kohtaan.
Ohjelma
Hippavalta
Etelästä Lensi
Sjupav Makaro
Kultaneito
Röntyskät
Rauhan kellot
Joululaulu Finnmarkenissa
Quantum Quadrille
Esiintyjät
- Sirkka Kosonen, laulu
- Anna Karila, laulu
- Ruusu Saksio, laulu
- Kuisma Asikainen, laulu
- Kerttu Luotamo, laulu
- Genevieve Andersen, laulu
- Emmi Rajala, laulu, huilu
- Roope Aarnio, mandoliini (orkesterin johtaja)
- Petri Prauda, cittern, munniharppu
- Onni Leminen, kitara
- Margit Urantowka, harmooni
- Sirkka Kärkkäinen, harmooni
- Petteri Wiander, basso
- Olli Kari, haitari
- Antti-Juhani Keihäs, haitari
- Janeta Österberg, haitari
- Ella Harju, haitari
- Emilia Lajunen, viulu
- Henry Burton-Wood, viulu
- Eemeli Pruiksma, viulu
- Erja Pätsi, viulu
- Joni Salo, viulu
- Henrica Westerholm, viulu
- Anna-Karin Korhonen, kantele
- Riina Hellsten, kantele
- Aurora Fustinoni, kantele
- Kirsi Ojala, puhaltimet
- Furio Bigi, saksofoni
- Siiri Ylivaara, puhaltimet
- Vellamo Kyhälä, puhaltimet, kantele
- Oskari Lehtonen, perkussiot
Lisätiedot: Tiina Halonen, tiina.halonen@uniarts.fi
Kansanmusiikkia Taideyliopistosta
Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.
Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.
Tapahtuman liput ovat myynnissä Musiikkitalon omassa lippukaupassa verkossa, lipunmyyntipisteessä sekä puhelinpalvelussa (puh. 0600 411 101, avoinna arkisin klo 9–15, puhelun hinta 0,99 e/min + pvm/mpm). Lipunmyynnin asiakaspalvelupiste Musiikkitalossa on avoinna arkisin klo 13–18 sekä konserttia edeltävän tunnin ajan. Verkkokauppa on avoinna vuorokauden ympäri.
Ryhmäliput konsertteihin voit varata tällä lomakkeella. Ryhmän minimikoko on 10–20 henkilöä konsertista riippuen.
Musiikkitalon ryhmämyynti ei tee varauksia ilmaistapahtumiin eikä orkesterien kenraaliharjoituksiin.
Maistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä purtavaa? Ennakkotilaamalla väliaikatarjoilut säästyt jonottamiselta ja väliajan koittaessa voit istua valmiiksi katettuun pöytään.
Jos haluat herkutella rauhassa jo ennen konserttia, valitse Preludi-buffet! Runsas herkkupöytä on katettuna ennen konsertteja klo 17.30–19.00. Vaihtuva valikoima sisältää pieniä suolaisia ja makeita herkkuja sekä kahvia tai teetä.
Keskeisempää sijaintia on vaikea löytää: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.
Musiikkitalo on esteetön ja kynnyksetön.
Konserttisalissa esteettömät paikat ja pyörätuolipaikat sijaitsevat permannon ylätasanteella lähellä sisäänkäyntejä. Valtaosaan tapahtumista on saatavissa maksuttomia avustajapaikkoja.
Konserttisalissa muille kun esteettömille paikoille on jyrkät portaat. Mikäli portaiden käveleminen tuottaa vaikeuksia, suosittelemme valitsemaan paikat mahdollisimman läheltä ovia 2–7.
Jokaisessa kerroksessa on esteetön wc. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat ovat käytössä kaikissa saleissa. Opaskoirat ovat tervetulleita taloon.
Konserttisali
Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.
Huomioithan, että Konserttisalin portaat ovat jyrkät ja sali syvä. Mikäli portaiden käveleminen tuottaa vaikeuksia, suosittelemme valitsemaan paikat mahdollisimman läheltä ovia 2–7. Portaita on eniten paikoille, jotka sijaitsevat lähimpänä lavaa.
Camerata, Sonore ja Black Box
Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi. Jos lipussasi lukee numeroimaton katsomo, voit valita paikkasi vapaasti.
Katsomokartat
Voit tutustua saliin jo ennalta lataamalla katsomokartan:
Naulakko
Ulkovaatteet ja suuret kantamukset on jätettävä naulakkoon. Vartioitu vaatesäilytys sisältyy lipun hintaan, eli erillistä naulakkomaksua ei veloiteta.
Myöhästyminen
Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.
Kuvaaminen
Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia tarkempia ohjeistuksia.
Pukeutuminen
Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, vaan olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista. Musiikkitalon konserttisalien lattiat ovat herkkiä naarmuuntumiselle. Tästä syystä saleihin ei saa tulla nastakengillä.