Saavutettavuus

Saattoliikenne

Liikuntarajoitteisten saattoliikenteessä käytetään Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Lähimmät paikat invapysäköintiin sijaitsevat Aimo Park Finlandia -pysäköintihallin alimmalla tasolta, josta on hissiyhteys Pääaulaan. 

Kynnyksettömyys

Musiikkitalo on kynnyksetön ja liikkumisesteetön. Kaikkiin talon kerroksiin pääsee hissillä. Musiikkitalon infosta voi lainata pyörätuolin, ja kaikissa kerroksissa on esteettömät WC-tilat. Opasteet ja porraskaiteet ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa on ohjauslistat.

Induktiosilmukat

Konserttisalissa on kiinteät induktiot permannon katsomoissa C, S, N ja T. Muihin katsomoihin ja kaikkiin muihin saleihin saat henkilökohtaisen induktiosilmukan lainaksi Musiikkitalon info-pisteeltä. Laitteesta tulee valita oikea sali. Info-piste opastaa tarvittaessa.

Avustajat konserteissa ja tapahtumissa

Musiikkitalon päätoimijoiden Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian konsertteihin on saatavissa veloituksettomia avustajapaikkoja. Muissa konserteissa käytännöt vaihtelevat. 

Opas- ja avustajakoirat

Olet tervetullut Musiikkitaloon opas- tai avustajakoiran kanssa! Voit viedä koiran saliin, mutta halutessasi voit jättää koiran konsertin ajaksi odottamaan opaskoiraparkkiimme, joka sijaitsee pääaulassa.

Sanakartat, selkokieliset esitteet ja kuvakommunikaatiotaulut

Musiikkitalon sanakartat kuvailevat sanallisesti tärkeimmät reitit Musiikkitaloon saavuttaessa sekä aulatiloissa liikuttaessa.

Konserttivierailun tukena voit käyttää myös selkokielistä esitettä ja Konsertissa Musiikkitalossa -verkkokirjaa

Voit ladata mukaasi kuvakommunikaatiotaulut. Musiikkitalon Info-pisteellä on myös viisi lainattavaa kuvakommunikaatiotaulua.

Hajusteettomuus 

Ohjeistamme kävijöitämme välttämään voimakkaasti tuoksuvien tuotteiden käyttöä ja näin ottamaan huomioon astmasta ja hajusteyliherkkyydestä kärsivät.