Näin teemme onnistuneen striimin

Suorat lähetykset, tallenteet, levytykset ja striimaukset ovat meille sujuvaa arkea. Lähetämme kotikatsomoihin niin konsertit kuin seminaarit kunnianhimolla, ammattitaidolla ja varmuudella.

Onnistuneen striimin viisi edellytystä:

1. Laadukas kalusto

Suureen tarjontaan tottuneen kotiyleisön vähimmäisedellytykset striimiltä ovat hyvin kuuluva, selkeä ääni ja tasokas kuva. Teemme seminaaristriimausten lisäksi suoria TV- ja radiolähetyksiä viikottain, joten kameramme ja mikrofonimme ovat priimaa ja ylittävät korkeatkin laatuvaatimukset. Striimauksen saa omaan käyttöönsä jälkikäteen ja siitä voi halutessaan esimerkiksi editoida lyhyemmän version.

2. Luovat teknikot

Meiltä saat aktiivisia tekijöitä. Teknikkomme tekevät luovaa, kehittävää työtä ja osallistuvat aktiivisesti myös striimin suunnitteluun. Sisällön tulee olla mietittyä ja ohjattua, jotta keskittyminen säilyy kotioloissa. Tässä korostuvat siirtymien, juoksutuksen, rakenteen ja ohjauksen tarkka suunnittelu. Tekniikkatiimimme kunnianhimo on korkealla ja taso sen mukaista.

3. Vaikuttava tila

Meiltä tehdyn striimauksen etäosallistujalta kuultua: “Nyt oli niin hyvännäköinen ja vangitseva striimi, että videota tuli oikeasti seurattua eikä multitaskattua samalla.” On ehdottomasti eri asia katsoa puhujaa ja valkoista seinää kuin striimiä, jossa ovat kunnossa tausta, valaistus, somistus ja kameran käyttö.

4. Saumaton yhteistyö

Teknikoiden, puhujan ja järjestäjien välinen luottamus saavutetaan huolellisella suunnittelulla ja avoimella keskustelulla. Kirkastamme yhdessä tapahtuman tavoitteet ja aikataulun sekä pidämme huolta, että tarvittava tieto on jaettu läpinäkyvästi kaikille siivojista kameramiehiin.

5.  Loistava sisältö 

Lava on teidän!

Esimerkki mahdollisuuksista

Katso esimerkki striimijäljestämme SYKEn juhlaseminaarista. Tiivis kaksituntinen sisälsi mm. keskusteluja, puhujia etänä ja paikan päällä, videopätkiä sekä diaesityksiä. Näiden lisäksi etäyleisö osallistui ällistyttävän aktiivisesti yli sadalla kommentilla ja muodostamalla erilaisia sanapilviä juontajan ohjeistamana.

Mietitkö vielä, mitkä ovat etäpalaverin, webinaarin ja striimauksen erot?

Etäpalaverin tai videopuhelun voi tehdä kuka tahansa, ja videon laatu riippuu palveluntarjoajan lisäksi kunkin osallistujan nettiyhteydestä, tietokoneesta, kamerasta ja mikrofonista.  Webinaaria voi ajatella ammattikalustolla tehtynä pro-tason etäpalaverina, jossa on yksi tai useampi puhuja. Striimi taasen vertautuu ennemmin suoraan TV-lähetykseen. Hyvin suunniteltu striimaus kuvataan robottikameroilla, sen äänet käsitellään ja lähetys ohjataan sekä leikataan ammattimaisesti.