Näin teemme onnistuneen striimin

Ideat ja vinkit

Suorat lähetykset, tallenteet, levytykset ja striimaukset ovat meille sujuvaa arkea. Lähetämme kotikatsomoihin niin konsertit kuin seminaarit kunnianhimolla, ammattitaidolla ja varmuudella.

Onnistuneen striimin viisi edellytystä:

1. Laadukas kalusto

Etäyleisön vähimmäisedellytykset striimille ovat hyvin kuuluva ja selkeä ääni sekä tasokas kuva. Teemme seminaaristriimausten lisäksi suoria TV- ja radiolähetyksiä viikottain, joten kameramme ja mikrofonimme ovat priimaa ja ylittävät korkeimmatkin laatuvaatimukset. Striimauksen saa omaan käyttöönsä jälkikäteen, ja siitä voi halutessaan esimerkiksi editoida lyhyemmän version.

2. Osaavat ja luovat tekijät

Meiltä saat aktiivisia tekijöitä. Teknikkomme osallistuvat aktiivisesti myös striimin suunnitteluun. Sisällön tulee olla hyvin suunniteltua ja tarkasti ohjattua, jotta keskittyminen etänä säilyy. Tässä korostuvat siirtymien, juoksutuksen, rakenteen ja ohjauksen tarkka suunnittelu. Tekniikkatiimimme kunnianhimo on korkealla, mikä näkyy suoraan lopputuloksessa.

3. Vaikuttava tila

Meillä tehdyn striimauksen etäosallistujalta kuultua: “Nyt oli niin hyvännäköinen ja vangitseva striimi, että videota tuli oikeasti seurattua eikä multitaskattua samalla.” On ehdottomasti eri asia katsoa striimiä, jossa ovat kunnossa tausta, valaistus, somistus ja kameran käyttö verrattuna pelkkään ”puhuvaan päähän” valkoista taustaa vasten.

4. Saumaton yhteistyö

Teknikoiden, puhujien ja järjestäjien välinen luottamus saavutetaan huolellisella suunnittelulla ja avoimella keskustelulla. Kirkastamme yhdessä tapahtuman tavoitteet ja aikataulun sekä pidämme huolta, että tarvittava tieto on jaettu läpinäkyvästi koko henkilökunnalle siivoojista kameramiehiin.

5.  Loistava sisältö 

Lava on teidän!

Esimerkki mahdollisuuksista

Katso esimerkki striimijäljestämme SYKEn juhlaseminaarista. Tiivis kaksituntinen sisälsi mm. keskusteluja, puhujia etänä ja paikalla, videopätkiä sekä diaesityksiä. Näiden lisäksi etäyleisö osallistui ällistyttävän aktiivisesti yli sadalla kommentilla ja muodostamalla erilaisia sanapilviä juontajan ohjeistamana.

Mietitkö vielä, mitkä ovat etäpalaverin, webinaarin ja striimauksen erot?

Etäpalaverin tai videopuhelun voi tehdä kuka tahansa, ja videon laatu riippuu palveluntarjoajan lisäksi kunkin osallistujan nettiyhteydestä, tietokoneesta, kamerasta ja mikrofonista.  Webinaaria voi ajatella ammattikalustolla tehtynä pro-tason etäpalaverina, jossa on yksi tai useampi puhuja. Striimi taasen vertautuu ennemmin suoraan TV-lähetykseen. Hyvin suunniteltu striimaus kuvataan robottikameroilla, sen äänet käsitellään ja lähetys ohjataan sekä leikataan ammattimaisesti.

Siirry takaisin sivun alkuun