Musiikkitalon striimeissä on hinta-laatusuhde kohdallaan

Ideat ja vinkit

Kuvaamista TV-kameralla Musiikkitalossa

Tiesitkö, että Musiikkitalosta tehdään viikoittain suoria TV-lähetyksiä? Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin konserttien lisäksi talosta lähetetään viikoittain suorana myös Arto Nybergin keskusteluohjelma.


Musiikkitalon TV-lähetyskalusto

Musiikkitalossa on panostettu tv-lähetyskalustoon ja tekniikkaan. Koska kuvauskaluston tuominen taloon viikoittain olisi sekä hankalaa että kallista, on talossa valmiina kaikki TV-lähetyksiin tarvittava. Talossa on muun muassa TV-tarkkaamo, kolme äänitarkkaamoa, 12 tv-kameraa, laadukas valokalusto ja liikkuva striimitarkkaamo.

Kalustoa käyttää Musiikkitalon oma tiimi, joka koostuu kuva-, ääni- ja valaistustekniikan ammattilaisista. Talon tekniikkatiimi on Suomen kärkitasoa ja saa asiakkailta jatkuvasti kiitoksia. “Musiikkitalon tekniikka on hyvin toteutettu ja tiimillä on aivan ilmiömäinen ammattitaito. Uskallan jopa väittää, että Suomen paras”, kiittelee Musiikkitalossa jo kolmatta kertaa Work Goes Happy tapahtuman järjestävä Jyri Kansikas.

Musiikkitalon tekniikka on hyvin toteutettu ja tiimillä on aivan ilmiömäinen ammattitaito. Uskallan jopa väittää, että Suomen paras.

Jyri Kansikas, Work Goes Happy

Laadukasta striimiä kohtuuhinnalla

Konserttitalona Musiikkitalo poikkeaa toimintaympäristöltään monista muista tiloista, joissa järjestetään tapahtumia. Konserttitalon ominaisuudet tuovat monia mahdollisuuksia, mutta myös rajoituksia. Tapahtuma-asiakkaille rajoitukset näkyvät erityisesti aikatauluissa: pitkät rakennusajat tapahtumille eivät ole mahdollisia, koska saleissa on konsertteja lähes päivittäin.

Hyötyjä ovat mm. keskeinen sijainti ja talon huippuluokkaa oleva varustetaso. “Musiikkitalosta tehdään viikoittain TV-lähetyksiä, joten talossa on oltava kaikki tarvittava kalusto valmiina. Valmiista kalustosta hyötyvät myös Musiikkitalon yritysasiakkaat – meiltä saa todella tasokasta striimiä erittäin kohtuulliseen hintaan”, kertoo Musiikkitalon tekninen tuottaja Riku Malinen.

Valmiista kalustosta hyötyvät Musiikkitalon yritysasiakkaat – meiltä saa todella tasokasta striimiä erittäin kohtuulliseen hintaan.

Tekninen tuottaja Riku Malinen

Musiikkitalon tapahtumatuottaja Marjo-Riitta Heino taas tietää Musiikkitalon olevan asiakkaalle vaivaton ja helppo siksi, että talossa on kuvauskaluston lisäksi valmiina kaikki muukin tapahtumiin tarvittava. “Meillä on kaikki palvelut täällä valmiina, narikasta ravintolapalveluihin ja vartijoista teknikoihin. Tästä syystä saamme tapahtuman pystyyn erittäin nopeasti. Mahdollisuuksia on huomattavasti enemmän kuin rajoituksia ja pyrimme toteuttamaan asiakkaiden toiveet mahdollisimman tarkasti”, Heino kertoo.

Musiikkitalossa toteutetaan striimituotantoja kaiken kokoisiin keikkoihin ja seminaareihin, asiakkaiden tarpeiden mukaan. “Nykyisin asiakastapahtumat striimataan lähes järjestään, jotta myös etäosallistujat pääsevät nauttimaan tapahtumasta”, kertoo Musiikkitalon markkinointi- ja viestintäjohtaja Juha Paaso. Tapahtumatallenne on myös mainio tapa dokumentoida tapahtuma. Tallenteen avulla tapahtuman keskusteluihin ja tunnelmiin on helppo palata myös jälkikäteen.

Siirry takaisin sivun alkuun