Musiikkitalo uudistaa lipunmyyntipalvelunsa

Uudistuksella tavoitellaan aiempaa parempaa asiakaspalvelua, helpompaa lipun ja oheispalvelujen ostamista sekä sujuvampaa asiointia.


Helsingin Musiikkitalon lipunmyyntipalvelu uudistuu huhti-toukokuussa 2024. Musiikkitalon päätoimijoiden Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian sekä kaikkien muiden Musiikkitalossa järjestettävien yleisötapahtumien lipunmyynti siirtyy tällöin Musiikkitalon itse toteuttamaksi. Musiikkitalon tapahtumien liput ovat tähän asti olleet myynnissä Ticketmaster Suomelle ulkoistetun palvelun kautta. Uudistuksen myötä lippuja voi ostaa Musiikkitalosta, Musiikkitalon omasta puhelinpalvelusta sekä Musiikkitalon ja sen päätoimijoiden verkkosivuilt

Uuden lipunmyyntipalvelun järjestelmätoimittajana on islantilainen Tixly, joka on jo käytössä kymmenissä konserttitaloissa ja teattereissa ympäri Eurooppaa. Musiikkitalo on ensimmäinen konserttitalo Suomessa, joka ottaa Tixlyn lipunmyyntijärjestelmän käyttöön.

Uudistuksen avulla ensiluokkaista palvelua kaikissa kanavissa

Musiikkitalon lipunmyyntipisteen ammattitaitoinen ja konserttien sisällöt hyvin tunteva henkilökunta on saanut asiakkailta paljon kiitosta vuosien varrella. Vastaamalla koko lipunmyynnistä ja lipunostajien palvelemisesta itse Musiikkitalo haluaa varmistaa, että asiakas saa jatkossa saman korkealuokkaisen palvelun myös asioidessaan lipunmyynnin kanssa verkossa tai puhelimitse.

Uudistuksen myötä  asiakkaille avautuu myös uudenlaisia mahdollisuuksia heidän asioidessaan verkossa. Uudessa verkkokaupassa tulee olemaan mahdollista ostaa kausikortteja ja lippuja useampaan tapahtumaan kerralla, yhdistää niihin väliaikatarjoiluja sekä kirjautuneena selata omia tulevia ja menneitä tapahtumiaan. Orkesterien kausikorttien uusiminen tulee jatkossa olemaan asiakkaille vaivatonta verkon kautta, minkä lisäksi uusimisen voi toki edelleen hoitaa myös Musiikkitalon lipunmyyntipisteessä.

Muutoksia lipunmyyntipaikkoihin ja hinnoitteluun

Siirtyminen uuteen lipunmyyntijärjestelmään tapahtuu vaiheittain niin, että kevään 2024 konserttikauden liput myydään vielä Ticketmaster Suomen myyntikanavien kautta. Syksyn 2024 tapahtumat tulevat 1.4.2024 alkaen myyntiin vain uuteen järjestelmään, ja 17.6.2024 alkaen kaikki tulevat tapahtumat löytyvät ainoastaan uudesta lipunmyyntijärjestelmästä. (Poikkeuksena Helsingin juhlaviikot, jonka tämän vuoden pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa konserttipäivään saakka.) Kuluttajan kannalta on helpointa muistaa, että muutoksista huolimatta konserttiliput ovat kaiken aikaa ostettavissa Musiikkitalon ja sen päätoimijoiden verkkosivuilta sekä Musiikkitalon lipunmyyntipisteestä riippumatta siitä, missä lipunmyyntijärjestelmässä kyseisen tapahtuman lipunmyynti teknisesti tapahtuu. 

Kevätkauden 2024 jälkeen Musiikkitalon tapahtumat eivät enää ole myynnissä Ticketmaster Suomen verkkosivuilla tai myyntipisteissä. Jatkossa myyntikanavat ovat Musiikkitalon ja sen päätoimijoiden verkkosivut, Musiikkitalon lipunmyyntipiste sekä Musiikkitalon oma puhelinpalvelu (maksullinen, 0,99 €/min + pvm/mpm).

Uudistuksen jälkeen Musiikkitalossa järjestettävien konserttien ja tapahtumien liput ovat samanhintaisia ostokanavasta riippumatta. Samassa yhteydessä erillinen naulakkomaksu poistuu 2.9.2024 alkaen, mikä sujuvoittaa konserttikäyntiä nykyisestä.