Arvioitu kesto
1 h 30 min.
Järjestäjä
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Matleena Koivusaaren toinen jatkotutkintokonsertti on psykodraama myyttisestä tyttöydestä ja elävistä tytöistä.
Myös ääniä halutaan hahmottaa sukupuolisina: Klubimusiikkia tutkineen Tami Gadirin (2016) mukaan nimenomaan keveää ja valoisaa musiikkia kuvaillaan sanoilla girly ja fluffy. Mielikuvaa feminiinisestä äänestä ihmetellään pianon kautta, elektronisesti väritettynä, kamarimusiikiksi ja performanssitaiteeksi laajentuen.
Vallattomien nuorina kuolleiden kellojen Lili Boulangerin ja Vítězslava Kaprálován musiikin vastapainona on ehkä sopivasti sietämättömän keveyden ja valoisuuden mestareiden Mieko Shiomin ja Judith Weirin sävelpiirtoa.
Women of Birch Island on pianisti Matleena Koivusaaren ja Pambikallio-yhtyeen Pauliina Koivusaaren uusi projekti. Noituudesta innoittuneen yhtyeen uusia teoksia kuullaan jousikvartetin soinnin sylissä. Jousia taiteilevat Eriikka Maalismaa, Anna-Maria Huohvanainen, Vuokko Lahtinen ja Liina-Mari Raivola.
Konsertissa hämmästellään myös yhteyden, euforian ja transsendenssin kokemuksia ja vieraillaan psykologia esittävän psykologin vastaanotolla. Kuvitteellisten koivusaarten kuolematon kauneus täydentyy Jetro Tilhen videotaiteella.
Esiintyjät
- Matleena Koivusaari, piano, koskettimet, sävellys
- Pauliina Koivusaari, laulu, elektroniikka, sovitus
- Eriikka Maalismaa, viulu
- Anna-Maria Huohvanainen, viulu
- Vuokko Lahtinen, alttoviulu
- Liina-Mari Raivola, sello
- Jetro Tilhe, videotaide
Ohjelma
- Mieko Shiomi (1938-): Imaginary Garden 1. (2009)
- Amy Beach (1867-1944): Hermit Thrush at Eve op. 92 (1921)
- Lili Boulanger (1893-1918): Thème et Variations (1911-1914)
- Lili Boulanger: Pie Jesu (1917-1918)
- Vítězslava Kaprálová (1915-1940): Sonata appasionata op. 6 I Maestoso (1933)
- Judith Weir (1954-): Piano Trio I. II. III. (1997-1998)
- Nikolai Medtner (1880-1951): Forgotten melodies I, op. 38 VIII Alla Reminiscenza, Quasi coda (1919-1922)
- Moriz Rosenthal (1862-1946): Papillons (1897)
Lisätiedot: Eeva Hohti, eeva.hohti@uniarts.fi
Mannerheimintien peruskorjaus
Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.
Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.
Tapahtuman liput ovat myynnissä Musiikkitalon omassa lippukaupassa verkossa, lipunmyyntipisteessä sekä puhelinpalvelussa (puh. 0600 411 101, avoinna arkisin klo 9–15, puhelun hinta 0,99 e/min + pvm/mpm). Lipunmyynnin asiakaspalvelupiste Musiikkitalossa on avoinna arkisin klo 13–18 sekä konserttia edeltävän tunnin ajan. Verkkokauppa on avoinna vuorokauden ympäri.
Ryhmäliput konsertteihin voit varata tällä lomakkeella. Ryhmän minimikoko on 10–20 henkilöä konsertista riippuen.
Musiikkitalon ryhmämyynti ei tee varauksia ilmaistapahtumiin eikä orkesterien kenraaliharjoituksiin.
Maistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä purtavaa? Ennakkotilaamalla väliaikatarjoilut säästyt jonottamiselta ja väliajan koittaessa voit istua valmiiksi katettuun pöytään.
Jos haluat herkutella rauhassa jo ennen konserttia, valitse Preludi-buffet! Runsas herkkupöytä on katettuna ennen konsertteja klo 17.30–19.00. Vaihtuva valikoima sisältää pieniä suolaisia ja makeita herkkuja sekä kahvia tai teetä. Buffetin ostaja saa myös juomia edullisempaan hintaan.
Keskeisempää sijaintia on vaikea löytää: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.
Musiikkitalo on esteetön ja kynnyksetön.
Konserttisalissa esteettömät paikat ja pyörätuolipaikat sijaitsevat permannon ylätasanteella lähellä sisäänkäyntejä. Valtaosaan tapahtumista on saatavissa maksuttomia avustajapaikkoja.
Konserttisalissa muille kun esteettömille paikoille on jyrkät portaat. Mikäli portaiden käveleminen tuottaa vaikeuksia, suosittelemme valitsemaan paikat mahdollisimman läheltä ovia 2–7.
Jokaisessa kerroksessa on esteetön wc. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat ovat käytössä kaikissa saleissa. Opaskoirat ovat tervetulleita taloon.
Konserttisali
Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.
Huomioithan, että Konserttisalin portaat ovat jyrkät ja sali syvä. Mikäli portaiden käveleminen tuottaa vaikeuksia, suosittelemme valitsemaan paikat mahdollisimman läheltä ovia 2–7. Portaita on eniten paikoille, jotka sijaitsevat lähimpänä lavaa.
Camerata, Sonore ja Black Box
Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi. Jos lipussasi lukee numeroimaton katsomo, voit valita paikkasi vapaasti.
Katsomokartat
Voit tutustua saliin jo ennalta lataamalla katsomokartan:
Naulakko
Ulkovaatteet ja suuret kantamukset on jätettävä naulakkoon. Naulakkomaksu poistuu käytöstä kaikissa konserteissa 2.9. alkaen, minkä jälkeen erillistä naulakkomaksua ei peritä.
Myöhästyminen
Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.
Kuvaaminen
Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia tarkempia ohjeistuksia.
Pukeutuminen
Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, vaan olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista. Musiikkitalon konserttisalien lattiat ovat herkkiä naarmuuntumiselle. Tästä syystä saleihin ei saa tulla nastakengillä.