Mitä tehdä Helsingissä arkipäivänä?

Uncategorized

Musiikkitalon terassi ja Laulupuut-veistos.

Helsinki tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia viettää arkipäivää mielenkiintoisesti ja antoisasti. Olitpa sitten kulttuurin ystävä, kulinaristi tai luonnon ystävä, pääkaupungistamme löytyy tekemistä jokaiseen makuun. 

Kulttuurikohteet Helsingissä

Helsinki on täynnä kulttuurikohteita, jotka tarjoavat elämyksiä arkipäivän keskelle. Jos musiikki kiinnostaa, Musiikkitalo on ehdoton vierailukohde. Meillä järjestetään vuosittain yli 1 000 tapahtumaa, joista yli puolet on maksuttomia. Musiikkitalon päiväkonsertit ovat oivallinen vierailukohde arkipäivää kaupungissa viettäville turisteille ja paikallisille. Voit nauttia Musiikkitalossa myös taidenäyttelyistä tai vain ihailla talon arkkitehtuuria. Musiikkitalo sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, joten sinne on helppo saapua julkisilla kulkuvälineillä.

Musiikkitalon läheisyydessä sijaitsee myös useita museoita, joten voit helposti yhdistää vierailut useampaan kohteeseen. Kansallismuseo ja Ateneumin taidemuseo ovat erinomaisia paikkoja tutustua Suomen historiaan ja taiteeseen. Lisäksi Kiasma, nykytaiteen museo, tarjoaa vaihtuvia näyttelyitä ja inspiroivia taidekokemuksia. 

Ravintola ja kahvila palvelevat myös arkisin

Helsingissä on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat herkullisia makuelämyksiä. Yksi erityisen suositeltava paikka on Musiikkitalon kahvila, joka sijaitsee aivan kaupungin sydämessä. Tämä viihtyisä kahvila tarjoaa monipuolisen valikoiman herkullisia leivonnaisia, tuoreita salaatteja ja maukkaita lounasvaihtoehtoja. Voit nauttia esimerkiksi suussa sulavia leivoksia tai suolaisia välipaloja, jotka valmistetaan paikan päällä tuoreista raaka-aineista.

Musiikkitalon kahvilassa voit myös nauttia upeasta arkkitehtuurista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Kahvilan suuret ikkunat tarjoavat kauniit näkymät Kansalaistorille ja Töölönlahdelle, mikä tekee siitä täydellisen paikan rentoutua ja nauttia kahvikupillisesta.

Musiikkikkitalon ravintolassa tarjoillaan arkipäivisin lounasta. Lounas sisältää lämpimän kasvis- ja lihavaihtoehdon, päivän keiton sekä salaattipöydän. Lounasbuffetin hinta 12 €. Korkeakouluopiskelijoille, joilla on Kelan ateriatukeen oikeuttava opiskelijakortti, lounaan hinta on 2,95 €.

Tule tutustumaan Musiikkitaloon

Musiikkitalo on yksi Helsingin merkittävimmistä kulttuurikohteista, joka yhdistää modernin arkkitehtuurin ja rikkaan historian. Vuonna 2011 avattu Musiikkitalo sijaitsee keskeisellä paikalla Mannerheimintien varrella, ja sen suunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto LPR-arkkitehdit.

Musiikkitalon sydän on Konserttisali, joka on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen akustiikka. Salin muoto ja materiaalit on valittu huolellisesti, jotta jokainen sävel ja ääni kuulostaisi täydelliseltä. Konserttisalin lisäksi Musiikkitalossa on useita pienempiä tiloja, jotka soveltuvat monenlaisiin tapahtumiin ja esityksiin.

Musiikkitalo on tärkeä osa Helsingin kulttuurielämää. Se toimii kotina merkittäville musiikki-instituutioille Radion Sinfoniaorkesterille, Helsingin kaupunginorkesterille ja Sibelius-Akatemialle. Musiikkitalossa voit nauttia monipuolisesta konserttitarjonnasta, joka kattaa klassisen musiikin, jazzin, kansanmusiikin ja rockin ja paljon muuta. Talossa on myös taidenäyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia, joihin voit osallistua myös arkisin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Siirry takaisin sivun alkuun