Arvioitu kesto

1 h

Järjestäjä

Vantaan Orkesteri - Vanda Orkester r.y.

Koko perheen elokuvakonsertti lumoaa jälleen!

Lumiukko-elokuvakonsertin suosio kasvaa kasvamistaan, eikä ihme! Isolta valkokankaalta näytettävä animaatio, täysimittaisen sinfoniaorkesterin säestys ja täyden katsomon tiivis tunnelma tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden laskeutua jouluun. Jotta kaikki halukkaat pääsevät nauttimaan joulun klassikosta, näytöksiä on yksi enemmän kuin viime vuonna. Myös aikataulut on laadittu lapsiperheiden tarpeita ajatellen.

Lumiukon ja pienen pojan erityisestä ystävyydestä kertova klassikkoanimaatio lumoaa jälleen! Iso valkokangas, puhutteleva tarina, elävä sinfoniaorkesteri ja täyden katsomon tiivis tunnelma vievät kiireen ja joulustressin mennessään. Elokuvan tunnusmusiikki, Walking in the Air, sukeltaa suoraan sydämeen – eikä vähiten nuoren solistin upean tulkinnan vuoksi.

Lumiukko-animaatioelokuva perustuu brittiläisen Raymon Briggsin saman nimiseen, eri puolilla maailmaa luettuun ja rakastettuun, lastenkirjaan. Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1982, ja sitä on esitetty Isossa-Britanniassa siitä lähtien joka joulu. Suomessakin Lumiukkoa on katsottu jo yli 30 vuoden ajan.

Lumiukko sopii kaikenikäisille ja monenlaisesta musiikista pitäville. Se johdattelee yleisön iloisenvaloisaan ja samalla hieman haikeaan joulutunnelmaan. Kirjassa ei ole dialogia, eikä sitä tarvita elokuvassakaan: tarina etenee ja pitää otteessaan kuvan ja musiikin voimalla. Tunnin mittaisen Lumiukon jälkeen yleisö pääsee nauttimaan toisen ihmeellisen jouluyön tarinan, Tšaikovskin Pähkinänsärkijä-baletin, iki-ihanasta musiikista. Tämä musiikki on puhutellut ihmisiä ei vain vuosikymmenestä vaan myös vuosisadasta toiseen!

Konsertin johtaa Vantaan Viihdeorkesterin ylikapellimestari Nick Davies.