Arvioitu kesto

1 h 15 min.

Järjestäjä

Helsingin Musiikkitalo Oy

Urkuyö ja Aarian konsertissa esiintyvät viulisti Elias Nyman ja pianisti Kirill Kozlovski.

Urkuyö ja Aaria -festivaali on Suomen vanhimpia klassisen musiikin festivaaleja. Festivaali kokoaa taidemusiikin huippunimet Espoon tuomiokirkkoon koko kesän ajan torstaisin kello 21. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Tuomas Katajala.

Urkuyö ja Aarian tarjoamassa konsertissa esiintyvät viulisti Elias Nyman ja pianisti Kirill Kozlovski.

Kirill Kozlovski on suomalais-valkovenäläinen pianisti, cembalisti ja tutkija. Hän on tehnyt tohtorin tutkintonsa perehtyen Shostakovichin musiikkiin. Hän on osallistunut laajasti kotimaisiin ja ulkomaisiin pianokilpailuihin, esiintynyt soolona tai kamarimusiikin kokoonapanoissa festivaaleilla muun muassa Ranskassa, Sveitsissä ja Saksassa. Kozlovski esiintynyt orkesterin solistina niin Suomessa kuin ulkomailla, kapellimestareinaan muun muassa Klaus Mäkelä ja John Storgårds.

Elias Nyman on opiskellut Ilja Gringoltsin luokalla Zürichin taidekorkeakoulussa, jossa hän on menestyksekkäästi suorittanut musiikin maisterin tutkinnon lisäksi solistin erikoisopinnot. Hän on myös valmistunut Sibelius-Akatemiasta, jossa hänen opettajinaan toimivat Antti Tikkanen ja Merit Palas. Nyman on toiminut konserttimestarina mm. Mikkelin kaupunginorkesterissa ja Lapin kamariorkesterissa sekä hän on soittanut solistina Suomen lisäksi mm. Sveitsissä, Saksassa ja Tšekissä.

**

Musiikkitalon terassilla kuullaan ilmaiskonsertteja kesäiltapäivisin keskiviikosta lauantaihin 29.5.–3.8. klo 17 alkaen.

Kesäterassilla kuullaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lahjakkaita muusikoita sekä muun muassa HelsinkiMission, Urkuyö ja Aarian sekä Maailman musiikin keskuksen tarjoamia konsertteja. Kesän mittaan lavalla nähdään monipuolinen kattaus mielenkiintoisia artisteja eri genreistä: pääsääntöisesti keskiviikkoisin on luvassa klassista tai kansanmusiikkia, perjantaisin jazzia ja lauantaisin poppia. Alkukesän torstai-iltapäivien ohjelmassa on Radio Helsingin Kesälive.

Tervetuloa after workeille nauttimaan kesäiltapäivistä!