Arvioitu kesto

2 h

Järjestäjä

Osmo Tapio Räihälä

Synesteesi – aistit, taiteet ja luonnonilmiöt sekoittuvat Osmo Tapio Räihälän profiilikonsertissa, jossa kuullaan säveltäjän teoksia 2020-luvulta.

Taiteet pulppuavat samasta lähteestä, musiikki on kuvataidetta ja runoutta, luonnonilmiöt musiikkia – taide on lähtökohtaisesti synestesiaa, asioiden tuntemista eri aisteilla.

Osmo Tapio Räihälän profiilikonsertissa ”Synesteesi” Musiikkitalon Paavo-salissa kuullaan säveltäjän teoksia 2020-luvulta. Musiikin kautta ihaillaan eläinten parviälyä, orgaanisen luonnon muuntumiskykyä, ihmisen sopeutuvaisuutta sekä kantaesityksenä laulua kamarimusiikin osana. Tämä kehystetään elektronisella musiikilla.

Esiintyjinä konsertissa ovat Avanti!- ja Airo-kvartetti, sopraano Olga Heikkilä, Radion sinfoniaorkesterin muusikoita ja kapellimestari József Hárs.

Ennen konserttia klo 17.15 Paavo-salissa on tilaisuus, jossa Osmo Tapio Räihälä esiintyy toisessa roolissaan: Finlandia-palkitun ”Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa” -kirjan kirjoittaja kertoo teosten taustoista ja yleistajuistaa nykytaidemusiikkia tavalla, johon kuulija ei tarvitse muusikon koulutusta. Tähän tapahtumaan on vapaa pääsy.

Konsertissa kuultavat teokset:
Versum (elektronisen musiikin sarja), kantaesitys
Insolenza (Jousikvartetto nro 3)
Swarm (jousioktetto)
Biohajoava suudelma (huiluille ja lyömäsoittimille)
Laulusarja sopraanolle ja kamariyhtyeelle, kantaesitys
Pragma (kamariensemblelle)

Facebook-tapahtuma