Arvioitu kesto

1 h 15 min.

Järjestäjä

Helsingin Musiikkitalo Oy

Stradivarius-viulisti Tuulia Heron perustama kansainvälinen kamarimusiikkiyhtye Paddington Trio esiintyy Musiikkitalon kesäterassilla.

”Heidän nuoruutensa ei millään tavoin heikennä heidän erinomaisuuttaan – he ovat erittäin ansioituneita muusikoita millä tahansa mittapuulla, eivät vain tekniseltä osaamiseltaan vaan myös vuorovaikutukseltaan ja hienovaraisuudeltaan. Heidän soitossaan on todellista kauneutta, mutta ei koskaan sen itseisarvona: kaikki heidän tekemänsä palvelee korkeampaa käsitystä musiikista. Harvoin olen ollut näin innoissani uusista esiintyjistä.” – Strings Attached

Paddington Trio tunnetaan yhtenä sukupolvensa johtavista kamarimusiikkiyhtyeistä. Tuoreista tulkinnoistaan ja elämäniloisesta energiastaan huomattu Trio on saanut tunnustusta voitettuaan monet kansainvälisesti merkittävät kamarimusiikkikilpailut sekä esiinnyttyään ahkerasti ympäri Iso-Britanniaa, Eurooppaa sekä Pohjois-Amerikkaa. Kauden 2023/24 aikana Trio esiintyi yli 50:ssä eri konsertissa Iso-Britanniassa, Hollannissa, Yhdysvalloissa, Itävallassa ja Ranskassa, sekä BBC Radio 3:n In Tune -ohjelmassa ja Suomen Yle Radiossa.

Kuuluisan karhun tavoin Paddington Trion suomalainen viulisti Tuulia Hero, irlantilainen sellisti Patrick Moriarty sekä amerikkalainen pianisti Stephanie Tang tapasivat Lontoossa ja tekivät suurkaupungista syksynä 2020 yhtyeensä ensimmäisen kodin. Heidän tavoitteenaan oli yhdistää klassisen musiikin innostuneet harrastajat sekä kokonaan uudet kuulijat ja toivottaa heidät kaikki tervetulleiksi Trion olohuoneeseen, jossa musiikillinen löytöretkeily ja rakkaus kamarimusiikkia kohtaan ovat kaiken keskiössä.

Joseph Haydnin Lontoo-trio loistaa huumorillaan, suomalaisen säveltäjän Lotta Wennäkosken ’Päärmä’ juhlistaa ja tutkii käsityön merkitystä, ja Dmitri Shostakovichin historiallinen toinen pianotrio protestoi vaikuttavasti pimeyttä vastaan. Musiikkitalon kesäkonserteissa Tuulia, Patrick ja Stephanie luovat turvapaikan kaikenikäisille musiikin ystäville.

Trion suomalainen perustajajäsen Tuulia Hero soittaa Sibelius-Akatemian 1707 Stradivarius-viulua.

Ohjelma:
Joseph Haydn: Pianotrio C-duuri, Hob.XV:27
Lotta Wennäkoski: Päärme (Hem) (2014-2015)
Dmitri Shostakovich: Pianotrio e-molli, No. 2 Op. 67

paddingtontrio.com
Instagram
Facebook
X

**

Musiikkitalon terassilla kuullaan ilmaiskonsertteja kesäiltapäivisin keskiviikosta lauantaihin 29.5.–3.8. klo 17 alkaen.

Kesäterassilla kuullaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lahjakkaita muusikoita sekä muun muassa HelsinkiMission, Urkuyö ja Aarian sekä Maailman musiikin keskuksen tarjoamia konsertteja. Kesän mittaan lavalla nähdään monipuolinen kattaus mielenkiintoisia artisteja eri genreistä: pääsääntöisesti keskiviikkoisin on luvassa klassista tai kansanmusiikkia, perjantaisin jazzia ja lauantaisin poppia.

Tervetuloa after workeille nauttimaan kesäiltapäivistä!