Arvioitu kesto

1 h 15 min.

Järjestäjä

Helsingin Musiikkitalo Oy

Kosketinsoittaja Nikita Rafaelov esittää kesäterassilla syksyllä julkaistavan soololevynsä materiaalia.

”Heart Does What Heart Wants” on kosketinsoittaja/tuottaja Nikita Rafaelovin uusin soololevy, jolla hän käsittelee teemoja omasta elämästään; ihmissuhteitaan, menetyksen tuskaa, irti pääsemistä, sekä luovaa voimaa. Levyn julkaisee Eclipse Music tämän vuoden syyskuun lopussa.

Musiikillisesti ja soundillisesti projekti on rakennettu yhdistelemällä akustisia ja elektronisia soittimia, käyttämällä sampleja, kenttänauhoituksia, erilaisia syntetisaattoreita ja rumpukoneita. Jazzin, hip-hopin, new agen ja ambientin estetiikoista vaikutteita ammentavan Rafaelovin levyllä seikkaillaan jossain jazzin, alt popin, lo-fin ja hi-fin, surrealismin ja realismin, sekä maksimalismin ja minimalismin maailmoissa.

Jokainen kappale on oma pieni tarinansa, kuin maisema jonka Rafaelov maalaa kanvaalle yhdessä levyllä vierailevien huippumuusikoiden kanssa, käyttäen laajaa valikoimaa erilaisia värejä ja tekstuureja. Levyllä vierailee monia Rafaeloville tärkeitä ja inspiroivia muusikkoystäviä, jotka omalla ainutlaatuisella tulkinnallaan herättävät sävellykset henkiin. Vierailevia artisteja ovat: Teppo ”Teddy Rok” Mäkynen, Tapani Rinne, Paleface, Spirit Eagle, Adele Sauros, Silva Kallionpää, Joonas Tuuri, Jonas Due (DK) sekä Oilly Wallace (DK).

Sooloesityksensä Rafaelov rakentaa akustisen pianon, syntetisaattoreiden ja samplerin ympärille. Keikalla kuullaan uuden levyn tuotantoa, mutta myös spontaaneja julkaisemattomia kappaleita ja improvisaatioita.

Nikita Rafaelov, piano, syntetisaattorit, sampleri

Instagram
Facebook

**

Musiikkitalon terassilla kuullaan ilmaiskonsertteja kesäiltapäivisin keskiviikosta lauantaihin 29.5.–3.8. klo 17 alkaen.

Kesäterassilla kuullaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lahjakkaita muusikoita sekä muun muassa HelsinkiMission, Urkuyö ja Aarian sekä Maailman musiikin keskuksen tarjoamia konsertteja. Kesän mittaan lavalla nähdään monipuolinen kattaus mielenkiintoisia artisteja eri genreistä: pääsääntöisesti keskiviikkoisin on luvassa klassista tai kansanmusiikkia, perjantaisin jazzia ja lauantaisin poppia.

Tervetuloa after workeille nauttimaan kesäiltapäivistä!