Arvioitu kesto

1 h 30 min., sis. väliajan

Järjestäjä

Helsingin tapahtumasäätiö sr

Kansallisoopperan orkesteri on liikuttanut yleisöään jo yli 60 vuoden ajan.

Kansallisoopperan orkesteri on liikuttanut yleisöään jo yli 60 vuoden ajan. Syksystä 2024 alkaen orkesteri hurmaa Musiikkitalossa, kun uusi ainutlaatuinen neljän konsertin sarja käynnistyy. Jokaisessa konsertissa on luvassa orkesterimusiikin helmiä sekä laulumusiikkia, jota tulkitsevat huippunimet maailmalta. Konserttien ohjelmisto koostuu teoksista, jotka heijastelevat elämän eri puolia ja inhimillisiä tunteita.

Ensimmäinen konsertti 15.8. on osa Juhlaviikkojen ohjelmaa. Konsertin avauskappale Sofia Guaidulinan The Wrath of God esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Solistina esiintyy Karita Mattila ja orkesteria johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu.
Sofia Gubaidulina: The Wrath of God
Ludwig van Beethoven: Ah! Perfido! op. 65
Richard Wagner: Liebestod oopperasta Tristan ja Isolde
Aleksandr Scriabin: La Poème de l’Extase

”Suomen kansallisoopperan orkesteri tarjoaa ilta illan jälkeen Kansallisoopperan ja -baletin esityksille värikkään taustan. Orkesterimme draaman taju on poikkeuksellinen ja yleisö voi luottaa siihen, että tarinan musiikillinen jatkumo on hyvissä käsissä.
Nyt on aika oppia tuntemaan tuo soittajisto syvällisemmin. Haluamme antaa kasvot niille sointiaalloille, joka ovat tähän asti lähestyneet yleisöä ainoastaan orkesterimontusta käsin. Olemme laatineet vastustamattoman ohjelmiston, jossa yhdistyvät maailmantähdet ja jännittävä orkesteriohjelmisto.”

– YLIKAPELLIMESTARI HANNU LINTU