Arvioitu kesto

2 h, sis. väliajan

Järjestäjä

Helsingin tapahtumasäätiö sr

Konsertin kappaleita ovat toivoneet ja keskusteluun osallistuvat presidentti Alexander Stubb, professori Suvi Saarikallio ja neurotieteilijä Daniel Levitin

Helsingin kaupunginorkesterin toivekonsertin kappaleita ovat toivoneet ja keskusteluun osallistuvat tasavallan presidentti Alexander Stubb, professori Suvi Saarikallio ja neurotieteilijä Daniel J. Levitin.

Levitinin suomeksikin julkaistut tiedettä popularisoivat kirjat ovat olleet kansainvälisiä myyntimenestyksiä, ja hän on tutkinut erityisesti musiikin ja aivojen vuorovaikutusta. Suvi Saarikallio on musiikkikasvattaja ja psykologian dosentti, joka on tutkinut musiikkia erityisesti tunnesäätelyn, psyykkisen hyvinvoinnin ja nuoruusiän kehityksen näkökulmista.

Vieraat kokoontuvat Musiikkitaloon keskustelemaan musiikista, mielestä ja valitsemistaan teoksista, jotka Helsingin kaupunginorkesteri esittää Jukka-Pekka Sarasteen johdolla. Konsertin bassosolistina kuullaan Victor Wootenia, jota pidetään yhtenä maailman parhaista aktiivisista basisteista. Viidesti Grammy-palkittu Wooten tunnetaan niin fuusiojazzin ja funkin maailmoista kuin myös klassisen musiikin teoksistaan ja pedagogisesta työstään.

Helsingin kaupunginorkesteri

Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Victor Wooten, basso

Ohjelma:
Benjamin Britten: The Young Person’s Guide to the Orchestra op. 34
Jean Sibelius: Aallottaret op. 73

Victor Wooten: La Lección Tres
Jean Sibelius: Finlandia op. 26

Oheisohjelma:
Konserttia ennen klo 18 Musiikkitalon päälämpiössä aiheesta Musiikki & Mieli sekä illan teoksista keskustelevat Victor Wooten, Daniel J. Levitin ja Suvi Saarikallio. Keskustelua juontaa Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Konsertin jälkeen klo 21 Musiikkitalon päälämpiön klubissa Victor Wooten ja Daniel J. Levitin soittavat yhdessä ja jatkavat kappaleiden lomassa keskustelua illan Musiikki & mieli -teemasta. Klubille on vapaa pääsy.