Arvioitu kesto

2 h, sis. väliajan

Järjestäjä

Fazer Konserttitoimisto Oy

Pianomusiikin ystäville on tarjolla hyvin harvinaista herkkua, kun supertähti Evgeny Kissin vihdoin soittaa sooloresitaalin Musiikkitalossa!

Syntyjään venäjänjuutalainen Evgeny Kissin oli pianon ihmelapsi, säveltäjä ja runoilija, jonka koskettavat tulkinnat pianokirjallisuuden merkkiteoksista herättivät huomiota kun hän oli lapsi. Jo 12-vuotiaana hän levytti Chopinin pianokonsertot ja tästä käynnistyi fantastinen kansainvälinen pianistiura.

Maailman halutuimpien konserttilavojen säännöllinen vieras Evgeny Kissin on vieraillut Suomessa hyvin harvakseltaan resitalistina. Edellisellä vierailullaan Kissin soitti Radion sinfoniaorkesterin solistina Lisztin ensimmäisen pianokonserton kahdessa loppuunmyydyssä konsertissa 2018.

Konsertin ohjelma:
Ludwig van Beethoven: Pianosonaatti nro 27 e-molli op. 90
Frederic Chopin: Nocturne op 48 nro 2 G-duuri
Frederic Chopin: Fantasia f-molli op. 49
Johannes Brahms: Balladit op. 10
Sergei Prokofjev: Pianosonaatti nro 2 d-molli op. 14

Vuosituhannen alussa Kissin sai Britannian ja Israelin kansalaisuudet ja nyttemmin hän asuu perheensä kanssa Prahassa. Kissin suhtautui kriittisesti jo Neuvostoliittoon, ja Venäjän hyökkäyssodan alettua Ukrainassa hän on ollut sen suorasuinen ja äänekäs kriitikko.

Evgeny Kissinin nimen translitteraatio venäläisestä kirjoitusasusta herättää aina välillä keskustelua Suomessa. Fazer Konserttitoimisto käyttää muotoa, jota taiteilija itse käyttää.