Perinteeksi muodostunut, Anna-Mari Kähärän emännöimä juhlakonsertti järjestetään jo kolmatta kertaa.

Kansainvälistä naistenpäivää juhlitaan näyttävästi maaliskuussa, kun KYN, Philomela ja Ylioppilaskunnan Laulajat yhdistyvät 150-henkiseksi suurkuoroksi kera fantastisen solistijoukon.

Musiikkitalon lavalla nähdään suomalaisen kuoromusiikin kärkeen kuuluvat KYN ja Philomela, johtajinaan musiikkineuvos Kaija Viitasalo ja Anna Gallon. Tänä vuonna kuoroihin liittyy myös Ylioppilaskunnan Laulajat johtajanaan Pasi Hyökki. Solistista valovoimaa lavalle tuo Duo Maria Ylipää ja Emma Salokoski. Konsertin muita upeita esiintyjiä ovat näyttelijä-muusikko-aktivisti Elsi Sloan, näyttelijä Ella Pyhältö ja sellisti Iida-Vilhelmiina Sinivalo.

Tämän vuoden juhlakonsertissa on luvassa useita kantaesityksiä, ja yhtenä kantavana teemana on yhdenvertaisuus. Kähärän monipuolisista sävellyksistä on koottu ohjelma, jossa kuullaan muun muassa miten soi perustuslain 6. pykälä. Uuden sävellyksen on saanut myös Miira Sippolan vapaa käännös vanhasta juomalaulusta Gaudeamus Igitur, joka ylistää tiedettä ja taidetta.

Konsertin juhlapuheen tulee pitämään ihmisoikeustyöstään tunnetuksi tullut Ujuni Ahmed. Ahmed on puhunut muun muassa tyttöjen sukuelinten silpomista vastaan, ja hänen ja Elina Hirvosen teokseen sekä Ujunin elämäkertaan pohjautuva, viime syksynä Kansallisteatterissa ensi-iltansa saanut näytelmä Tytöt, jotka ajattelevat olevansa yksin on ollut suurmenestys. Kähärän intohimona on runojen säveltäminen, ja kuten aikaisempinakin vuosina, nostetaan tälläkin kertaa estradille runous ja sanat. Juhlakonsertissa kuullaan Kähärän musiikkia muun muassa Minna Canthin, L. Onervan, Helvi Hämäläisen, Lenka Hellstedtin ja Anna Greta Widen teksteihin.

Tervetuloa – on aika juhlia sadoin äänin!
Gaudeamus Igiturin sanoin: ”Juhlikaamme nyt sillä jos ei nyt niin koska sitten – nyt me elämme!”

Sublime Music Agency

Alkaen 39 € 39 € /

Kahvi ja avec?

Sublime Music Agency

Verkkosivut

Alkaen 39 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut