Saapuminen

Musiikkitalo sijaitsee mitä parhaimmalla paikalla: Helsingin ydinkeskustassa, päärautatieaseman ja Eduskuntatalon välissä. Musiikkitaloon on kolme sisäänkäyntiä: Mannerheimintiellä, Kansalaistorilla ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian sisäänkäynti Töölönlahdenkadulla.

Musiikkitalon katuosoite on Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki.

Jokaisella ovella on ympärivuotinen pyöräparkki. Kesäkaudella lähimmät kaupunkipyöräparkit ovat nimeltään Kansallismuseo ja Töölönlahdenkatu.

Lähimmät pysäkit

Metro: Rautatientori ja Kamppi
Raitiovaunu: Kaivokatu, Lasipalatsi ja Kansallismuseo
Bussi: Elielinaukio, Kamppi, Rautatientori, Hesperian puisto
Juna: Rautatieasema

Reitit ja aikataulut selviävät kätevästi Helsingin seudun liikenteen reittioppaasta.

Lähes kaikki julkiset liikennevälineet tulevat aivan viereemme. Helsingin päärautatieasemalta on noin 300 metrin kävelymatka.

Lähimmät maksulliset parkkihallit ovat Aimo Park Finlandia ja EuroPark P-Eliel.

Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääset kuivin jaloin suoralla hissiyhteydellä Musiikkitalon pääaulaan. Kätevimmin asioit syöttämällä luottokorttisi puomin lukijalaitteeseen ajaessasi sisään ja ulos, jolloin vältät lähtiessäsi jonottamisen maksuautomaatille. Musiikkitaloon tulevien kannattaa pysäköidä autonsa alimmalle tasolle, josta löytyvät myös liikuntaesteisten pysäköintipaikat. Aimo Parkissa on myös latauspisteet sähköautoille.

Mannerheimintiellä olevalle levennykselle ja Töölönlahdenkadun puoleiselle levennykselle saa pysähtyä ainoastaan henkilöiden ja tavaroiden jättöä ja noutoa varten.

Kantakaupungin pysäköintikartasta näet kaikki alueen parkkipaikat.

Taksit voivat noutaa ja jättää asiakkaansa Mannerheimintien puoleisten ovien edessä olevalle levennykselle. Konsertti-iltoina tilaamme valmiiksi takseja Mannerheimintielle sujuvaa poistumista varten.

Lähin taksiasema sijaitsee Oodin ja Sanomatalon välissä Eero Erkon kadulla.

Liikuntaesteisten saattoliikenne

Invataksit voivat noutaa ja jättää asiakkaansa Musiikkitalon Kansalaistorin puoleiselle sisäänkäynnille. Sisääntulo on kynnyksetön.

Korona-ajan poikkeukset

Ulkovaatteet saa toistaiseksi viedä mukanaan konserttisaliin. Isoja kantamuksia ei kuitenkaan saa saliin viedä, mutta ne saa jättää maksutta naulakkoomme säilytettäväksi.

Poikkeusajan jälkeen

Vartioitu vaatesäilytys on auki tapahtumien yhteydessä. Naulakkomaksu on 2 €. Alle 12-vuotiaille vaatesäilytys on maksuton. Konserttisaleihin ei voi viedä isoja kantamuksia tai ulkovaatteita poistumisturvallisuuden takaamiseksi.

Voit ostaa vaatesäilytyksen etukäteen konserttilipun oston yhteydessä tai maksaa sen suoraan naulakkohenkilökunnalle. Naulakoilla on muutama maksupäätelaite, mikäli käteinen on päässyt unohtumaan.

Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä esitykset alkavat täsmällisesti. Myöhästyneet otetaan pääsääntöisesti sisään seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla, mutta käytännöt vaihtelevat konserttijärjestäjän mukaan.

Musiikkitalossa on otettu huomioon saavutettavuus ja esteettömyys kattavasti jo suunnitteluvaiheessa. Lue lisää saavutettavuudesta tästä linkistä.

Kynnyksettömässä talossa on helppoa liikkua lastenvaunujen kanssa. Avarassa kahvilassa on päivisin hyvin tilaa, ja vaunut saa helposti pöydän viereen. Kahvilassa on syöttötuoleja ja mikro lastenruokien lämmittämiseen.

Musiikkitalon lastenhoitohuoneet ovat esteettömien wc-tilojen yhteydessä, ja niihin mahtuvat aikuisen ja lapsen lisäksi myös vaunut. Lastentapahtumissa aulatiloista löytyvät tilavat vaunuparkit.

Tutustumisen livemusiikkiin voi aloittaa lastenkonserttien lisäksi esimerkiksi maksuttomista lämpiökonserteista. Rohkaisemme vanhempia kokeilemaan konserteissa käyntiä matalalla kynnyksellä, vaikka sisältö ei olisikaan lapsille suunnattu.

Lue lisätietoa opettajille tästä

Alla olevista linkeistä voit halutessasi tutustua salien pohjakarttoihin jo etukäteen.

Konserttisali
Camerata
Black Box
Sonore
Organo