Musiikkitalon kesässä ilmaisohjelmaa ja huippuartisteja

4.6.2024 Uutiset

Musiikkitalon piha ja Terassi kesällä Kansalaistorin sisäänkäynnin puolelta.

Kesällä Musiikkitalon terassilla kuullaan ilmaiskonsertteja viikoittain keskiviikosta lauantaihin. Kesän mittaan järjestettävillä esittelykierroksilla tutustutaan Konserttisalin uusiin urkuihin ja Musiikkitalon takahuoneisiin. Kesän huipentavat Konserttisalissa esiintyvät maailmantähdet Nick Cave ja Jacob Collier sekä huippupianisti Grigori Sokolov.

Musiikkitalon maksuttomat kesäkonsertit kutsuvat nauttimaan monipuolisesta livemusiikista Musiikkitalon aurinkoiselle terassille keskiviikosta lauantaihin 27.5.–3.8. klo 17. Genret vaihtelevat päivittäin ja terassilla voi kuulla musiikkia aina klassisesta poppiin, kansanmusiikkiin ja jazziin. Esiintyjinä ovat muun muassa kansainvälisillä areenoilla menestynyt kamarimusiikkiyhtye Paddington Trio, Jazz-Emmalla palkittu Selma Savolainen Horror Vacui, 10. juhlavuottaan viettävä pelimanniyhtye ENKEL ja Tampereen Sävelen lauluyhtyekilpailun voittanut Flok. 

Kesän mittaan kuullaan myös monia Taideyliopiston Sibelius-Akatemian muusikoita sekä Perinnearkun, HelsinkiMission, Urkuyö ja Aaria -festivaalin ja Maailman musiikin keskuksen tarjoamia konsertteja. Alkukesän torstai-iltapäiviin ohjelman tuo Radio Helsingin Kesälive, joissa esiintyvät ajankohtaiset artistinimet Antti Autio, Hassan Maikal, Kristiina ja Orvokki. 

Konserttisalissa kesällä klassisen ja rytmimusiikin huippuesiintyjiä

Viime vuosina Konserttisali on ollut kesäisin suljettuna urkujen rakennustyön vuoksi, mutta nyt Musiikkitalon pääsalin konserteista nautitaan myös kesäkuukausina. Ikoninen rock-muusikko ja laulaja-lauluntekijä Nick Cave esiintyy Musiikkitalossa kolmessa loppuunmyydyssä soolokonsertissa kesäkuun lopulla. Visionäärinen multi-instrumentalisti ja laulaja Jacob Collier esiintyy Suomessa ensimmäistä kertaa kahdessa soolokonsertissaan heinäkuussa.

Klassisen musiikin kesäohjelmistoa Konserttisalissa edustavat huippupianistien Grigori Sokolovin ja Evgeni Kissinin resitaalit. Konserttisalin uudet Rieger-urut soivat kahdessa konsertissa: Händelin rakastettu Messias-oratorio kuullaan 300 laulajan suurkuoron, solistien ja urkujen esittämänä kesäkuussa ja Markku Hietaharjun urkuresitaalissa heinäkuussa soivat Bach, Langlais ja Reger sekä yksi Kaija Saariaho -urkusävellyskilpailun palkituista teoksista. 

Konserttisalin paljon kiinnostusta herättäneisiin uusiin urkuihin on mahdollista syventyä kesällä järjestettävissä Soivissa urkuesittelyissä. Maailman suurimmat modernit konserttisaliurut tulevat tutuiksi esittelyssä oppaan kertomusten ja urkurin soittamien esimerkkien kautta. Kesällä tarjolla on myös uudistunut kulissikierros Musiikkitalon Backstage-passi, joka avaa ovet paikkoihin, joihin yleisöllä ei tavallisesti ole pääsyä.

Siirry takaisin sivun alkuun