Arvioitu kesto

2 h, sis. väliajan

Järjestäjä

Suomen kansallisooppera ja -baletti sr

Syksystä 2024 alkaen Kansallisoopperan orkesteri hurmaa Musiikkitalossa, kun uusi ainutlaatuinen konserttisarja käynnistyy Hannu Linnun johdolla.

Syksystä 2024 alkaen Kansallisoopperan orkesteri hurmaa Musiikkitalossa, kun uusi ainutlaatuinen konserttisarja käynnistyy. Konserteissa yleisöä hemmotellaan orkesterimusiikin helmillä sekä laulumusiikilla, jota tulkitsevat huippunimet maailmalta. Ohjelmiston teokset heijastelevat elämän eri puolia ja inhimillisiä tunteita.

Kaudella 2024–2025 koetaan neljän konsertin sarja, jonka solisteina esiintyvät sopraanot Karita Mattila, Kristine Opolais, tenori Joseph Calleja, bassobaritoni Johan Reuter ja basso Mika Kares. Orkesteria johtavat ylikapellimestari Hannu Linnun lisäksi ensimmäistä kertaa Helsingissä vierailevat, loisteliasta kansainvälistä uraa tekevät nuoret Roderick Cox ja Aivis Greters.

”Suomen kansallisoopperan orkesteri tarjoaa ilta illan jälkeen Kansallisoopperan ja -baletin esityksille värikkään taustan. Orkesterimme draaman taju on poikkeuksellinen ja yleisö voi luottaa siihen, että tarinan musiikillinen jatkumo on hyvissä käsissä. Nyt on aika oppia tuntemaan tuo soittajisto syvällisemmin. Haluamme antaa kasvot niille sointiaalloille, joka ovat tähän asti lähestyneet yleisöä ainoastaan orkesterimontusta käsin. Olemme laatineet vastustamattoman ohjelmiston, jossa yhdistyvät maailmantähdet ja jännittävä orkesteriohjelmisto.”
– YLIKAPELLIMESTARI HANNU LINTU

Ohjelma 1.4.2024

Kapellimestari Aivis Greters
Solisti Joseph Calleja

Pjotr Tshaikovski: Italialainen kapriisi
Giuseppe Verdi: Aarioita
Nikolai Rimski-Korsakov: Sheherazade op. 35

Suomen kansallisoopperan orkesteri