Arvioitu kesto

1 h

Järjestäjä

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Polkuja – Oona Yliperttulan maisterikonsertti

Oona Yliperttulan maisterikonsertissa viulusoitto kohtaa perkussiivisen liikkeen, kun tanssi ja jaloilla tuotetut polkurytmit tulevat osaksi musiikillista kokonaisuutta. Vanhat pelimannikappaleet Suomesta ja merten takaa saavat uusia muotoja tämän päivän kansanmuusikon käsissä ja jaloissa, inspiroituen tanssisoiton ja kansantanssin monista traditioista. Polkuja on tutkimusmatka kuuluvan ja näkyvän ilmaisun rajapinnoille, joissa soitto ja liike ovat läsnä yhtä aikaa ja vuoropuhelua käyden.

Oonan Instagram: o0namanda

Esiintyjät

  • Oona Yliperttula, viulu, laulu, perkussiivinen liike 

Lisätiedot: Tiina Halonen, tiina.halonen@uniarts.fi

Muutokset ovat mahdollisia.

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.