Arvioitu kesto

2 h, sis. väliajan

Järjestäjä

Cantores Minores- kannatusyhdistys ry

Iiro Rantalan jouluista musiikkia ja suuren suosion saavuttanut Jouluoratorio Musiikkitalossa!

Iiro Rantalan säveltämä ja pastori Jaakko Heinimäen tekstiin perustuva Jouluoratorio palaa Musiikkitaloon nyt jo kolmatta kertaa. Tällä kertaa luvassa on väliajallinen konsertti, jonka ensimmäisellä puoliskolla luvassa on Rantalan pianomusiikkia sekä uusia kuorosävellyksiä ja jouluisia sovituksia Cantores Minores -poikakuorolle. Vuonna 2012 kantaesitetty ja vuonna 2022 viimeistelty Jouluoratorio esitetään konsertin toisella puoliskolla.

Cantores Minoresin lisäksi Konserttisalin lavalle nousevat Tiksola Co. kamariorkesteri, Iiro Rantala pianon ääressä sekä sopraano Mari Palo ja tenori Mika Pohjonen. Kapellimestarina on prof. Hannu Norjanen. Konsertin visualisoinnista vastaa valotaiteilija Janne Teivainen.

Näin teoksesta ja sen synnystä kertoo säveltäjä itse:
“Neljänkymmenen vuoden iässä ihminen alkaa yleensä nostalgisoimaan nuoruuttaan. Tämä hupsutus iski minuunkin vuoden 2010 korvilla ja otin yhteyttä Cantores Minores -kuoroon, jonka riveissä vietin ikävuoteni 6-12. Kuoron nykyinen johtaja piti ajatuksesta tehdä jotain uutta yhdessä ja näin syntyi Jouluoratorio. Käsikirjoittajaksi kutsuimme kirjoittavan papin Jaakko Heinimäen. Jouluoratorio on valoisa ja melodinen teos Cantores Minoresille, kamariorkesterille sekä tenori- ja sopraanosolistille. Mukana orkesterissa on myös piano ja pallilla tököttää säveltäjä itse. Jouluoratorio perustuu Raamatun joulutarinaan, uusin sanankäänteinen kerrottuna.”

Cantores Minores
Mari Palo, sopraano (Maria)
Mika Pohjonen, tenori (kertoja ja Joosef)
Kuorosolisteja

Tiksola Co. -kamariorkesteri
Iiro Rantala, piano

Joht. prof. Hannu Norjanen

Konserttiin on myynnissä myös VIP-paketti
– Podiumpaikka P-katsomossa, rivit 3-4
– Taiteilijatapaaminen ja alkumalja Musiikkitalossa tuntia ennen konsertin alkua
– Jouluoratorion vuonna 2013 julkaistu CD-äänite Iiro Rantalan nimikirjoituksella varustettuna