Palvelut

Musiikkitalo sulkee ovensa yleisöltä 3.–30.12.2020. Samalla sulkeutuvat talon palvelut kuten lipunmyynti, kahvila sekä kaupat Fuga ja Ostinato. Musiikkitalon kaikki yleisötapahtumat 30.12. asti perutaan, siirretään tai pidetään verkkolähetyksinä. Lue lisää päivittyvästä tiedotteesta.

Musiikkitalon aukioloajat

Ma–pe klo 8–22
La klo 10–22
Su klo 10–20

Musiikkitalon infopiste palvelee aina talon ollessa auki. Infosta voit mm. tilata taksin tai kysellä löytötavaroiden perään. Kuukauden säilytyksen jälkeen yli 20 € arvoiset tavarat toimitetaan Poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Aukioloajat

Ma–pe klo 9–18
La klo 10–17

Musiikkitalon lipunmyynti

Lipunmyynnistämme voi ostaa lippuja kaikkiin Musiikkitalon tapahtumiin sekä muihin Ticketmasterissa myytäviin tapahtumiin. Aukioloaikojen ulkopuolella palvelemme konserttia edeltävän tunnin ajan.

Musiikkitalon lipunmyynti ei peri myymistään Musiikkitalon tapahtumien lipuista käsittelykulua. Muualla järjestettävien tapahtumien lipuista peritään Ticketmasterin käsittelykulu.

Ticketmaster

Lippuja kaikkiin Musiikkitalon tapahtumiin voi ostaa myös Ticketmasterin verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä muista Ticketmasterin lippukaupoista. Suosittelemme käyttämään ainoastaan näitä virallisia ja turvallisia lipunmyyntikanavia.

www.ticketmaster.fi

Ticketmasterin puhelinpalvelu on auki ma–pe klo 8–17. Puh. 0600 10 800 (1,98 euroa/min+pvm) tai 0600 10 020 (6,84 euroa/puhelu+pvm)

Maksuvälineet

Musiikkitalon lipunmyynnissä maksuvälineenä käyvät käteisen, pankkikortin ja Visa Electronin lisäksi Visa-, Mastercard- ja Maestro-luottokortit. Muina maksutapoina ovat Smartum, Virike, Tyky, ePassi, Ticket Virike, Ticket Duo sekä Eazy Break.

Peruutusehdot

Korona-ajan poikkeusehdot

Maksettuja lippuja ei normaalisti vaihdeta eikä lunasteta takaisin. Korona-aikana Musiikkitalon lipunmyynti poikkeuksellisesti vastaanottaa peruutusilmoituksia päätoimijoidemme (HKO, RSO ja SibA) konsertteihin arkisin ma–pe klo 9–11 välisenä aikana numerossa 020 7070 437. Ilmoitus peruutuksesta tulee tehdä viimeistään konserttipäivänä klo 11 mennessä.

Peruttu lippu vaihdetaan toiseen saman orkesterin konserttiin saatavuuden mukaan, jolloin myös hintakategoria voi vaihtua ilman hyvitystä. Mikäli et halua valita vaihtokonserttia heti, saat vaihdossa ns. avoimen konserttilipun, joka on voimassa yhden vuoden. Avoin lippu tulee vaihtaa varsinaiseen konserttilippuun Musiikkitalon lipunmyynnissä lipun voimassaoloaikana.

Muiden konserttien maksettuja lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

Mikäli konsertti perutaan, lipun hinta (ilman toimitus- ja käsittelykuluja) aina palautetaan pääsylippua vastaan. Musiikkitalo, Ticketmaster tai konserttijärjestäjä eivät vastaa muista kuluista. 

Musiikkitalo, Ticketmaster ja tapahtumanjärjestäjä eivät vastaa kadonneista tai kotiin unohtuneista lipuista. Jos olet tunnistautunut lippua ostaessa, lippu on mahdollista tulostaa uudelleen Ticketmasterin asiakasjärjestelmästä.

Alennusliput

Tapahtumiin on usein saatavilla alennusryhmien lippuja sekä ryhmälippuja. Musiikkitalon päätoimijat ja pääsääntöisesti muutkin konserttijärjestäjät tarjoavat ilmaisen avustajalipun liikuntaesteisille ja näkövammaisille. Veloituksettomat liput ovat varattavissa puhelinpalvelusta ja saatavilla Musiikkitalosta sekä Ticketmasterin lippukaupoista.

Kausikortit

Sekä Helsingin kaupunginorkesteri että Radion sinfoniaorkesteri myyvät kausikortteja syys- ja kevätkausilleen. Ajankohtaiset tiedot kausikorteista ja niihin liittyvistä käytännöistä löydät orkestereiden omilta verkkosivuilta: Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri.

Lahjakortit

Mitä lahjaksi? Musiikkitalon lahjakortteja voi ostaa Musiikkitalon lipunmyynnistä ja Ticketmasterin verkkokaupasta. Lahjakortti käy maksuvälineenä Musiikkitalon lipunmyynnissä sekä Ticketmasterin verkkokaupassa ja lippukaupoissa. Verkkokaupasta ostettu sähköinen lahjakortti toimii maksuvälineenä vain verkkokauppaostoksissa. Muilla Ticketmasterin lahjakorteilla voi niin ikään lunastaa lippuja kaikkiin talon tapahtumiin.

Aukioloajat

Musiikkitalon ryhmämyynti palvelee arkisin klo 10–14, muina aikoina ryhmävaraukset Ticketmasterista. 

Lippuinfo

Vaihda arki juhlaan yhteisellä konserttimatkalla! Ryhmäliput konsertteihin voit varata Musiikkitalon ryhmämyynnistä osoitteesta ryhmat@musiikkitalo.fi tai puh. 020 707 0426 (ma–pe klo 10–14). Ryhmän minimikoko on 10 henkilöä. Varatut liput voit lunastaa Musiikkitalon lippukassalta tai ne voidaan laskuttaa.

Soittajahinnat: kiinteästä verkosta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min, matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min, ulkomailta tavallinen ulkomaanpuheluhinta.

Konserttilippujen mukana voit  tilata ryhmällesi myös naulakkopalvelun ennakkoon –10 %. 

Ryhmävaraus onnistuu myös Ticketmasterissa p. 0600 10 800 (1,98 euroa/min+pvm) tai 0600 10 020 (6,84 euroa/puhelu+pvm) ma–pe klo 8–17. www.ticketmaster.fi.

Musiikkitalon ryhmämyynti ei tee varauksia orkesterien kenraaliharjoituksiin. Lue lisää kenraaliharjoituksista: HKO ja RSO.

Alennukset

Helsingin kaupunginorkesteri myöntää ryhmille –20 % ja Radion sinfoniaorkesteri ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia –10 % alennuksen normaalihintaisista lipuista. Eläkeläis- tai muista erikoishintaisista lipuista ei myönnetä ryhmäalennusta. Muiden konserttijärjestäjien ryhmäalennukset vaihtelevat. 

Laskutus

Jos haluat maksaa liput laskulla, ilmoita tilauksessasi lippujen laskutus- ja toimitusosoite. Laskutettu ryhmävaraus on mahdollista myös noutaa Musiikkitalon lipunmyynnistä. 

Esittelykierros konsertin yhteyteen

Musiikkitalon esittelykierros ennen konserttia syventää kokemustasi ja avaa mielesi nauttimaan konsertista kaksin verroin. Tunnin mittaisella opastuksella ryhmäsi saa tutustua Musiikkitalon toimintaan, arkkitehtuuriin ja Konserttisaliin, ja ennen konserttia ehditte nauttimaan valmiiksi katetut kahvit. Lue lisää esittelykierroksista alta!

Tutustu musiikin maailmaan ja taiteen takahuoneisiin Musiikkitalon esittelykierroksella! Kierros avaa mielesi nauttimaan talon tarjonnasta uusin silmin ja korvin.

Avoimet yleisökierrokset

Järjestämme Kulmat tutuiksi -arkkitehtuurikierroksia sekä kulissien takaisia Musiikkitalon pimeät paikat -kierroksia kesäisin. Kierrosten ajankohdat löydät Musiikkitalon tapahtumakalenterista.

Kulmat tutuiksi -kierroksen aikana tutustutaan Musiikkitalon toimintaan, arkkitehtuuriin ja Konserttisaliin. Kesto 1 tunti.

Musiikkitalon pimeät paikat -kierros vie sinut Kansalaistorin haukiveistoksen alta aina Konserttisalin sointilatvuksen päälle. Kierros ei ole esteetön. Kesto 1,5 tuntia.

Liput ovat myynnissä Musiikkitalon lipunmyynnissä sekä Ticketmasterissa.

Kierrokset ryhmille

Musiikkitalon mielenkiintoinen maailma avautuu ryhmällesi tunnin mittaisella kierroksella, jolla tutustutaan Musiikkitalon toimintaan ja arkkitehtuuriin sekä Konserttisaliin.

Järjestämme kierroksia pääsääntöisesti ma–la klo 9–17. Esittelykierroksen hinta on 10 €/hlö, minimiveloitus 100 €. Yhteen ryhmään mahtuu n. 30 henkilöä – tarvittaessa voimme varata useamman oppaan. Kierros voidaan järjestää esteettömänä.

Kierroksen kaveriksi voit varata myös ryhmäkahvituksen: valmiiksi katettu pöytä odottaa ryhmääsi valoisassa Päälämpiössämme toiveesi mukaan joko ennen tai jälkeen kierroksen. Klo 17 alkavan kierroksen ja kahvit voit yhdistää mainiosti myös konsertti-iltaan. Kysy lisää!

Varaa kierros Musiikkitalon ryhmämyynnistä osoitteesta ryhmat@musiikkitalo.fi tai numerosta 020 707 0426 (ma–pe klo 10–14). Toivomme varauksia viimeistään 1 kk ennen vierailun ajankohtaa.

Kierrokset koululaisille

Musiikkitalo tarjoaa opastuskierroksia koululuokille ja toisen asteen opiskelijaryhmille veloituksetta. Kierros kestää 45 min, ja tutuiksi tulevat Musiikkitalon toiminta ja arkkitehtuuri sekä Konserttisali. Lue lisää alta kohdasta Kouluille ja päiväkodeille.

Väliaikatarjoilut kruunaavat konserttielämyksen. Tarjoiluissamme panostamme kotimaisuuteen ja laatuun. Väliaikatarjoilut on kätevintä tilata ennakkoon, jolloin valikoima on myös laajempi. Teethän sähköisen ennakkotilauksen viimeistään viisi tuntia ennen tapahtuman alkua.

Tilaa tarjoilut ennakkoon

Tarjoilemme maistuvan lounaan arkisin klo 11–14. Lounas sisältää lämpimän kasvis- ja lihavaihtoehdon, päivän keiton sekä salaattipöydän. Katso viikon lounaslista tästä.

Lounaan normaalihinta on 9,50 €. Opiskelijat saavat lounaan opiskelijahinnalla (3,06 €) esittämällä opiskelijakortin.

Sijainti Musiikkitalossa

Musiikkitalon lounasravintola sijaitsee talon kolmannessa kerroksessa. Ravintolaan on kaksi sisäänkäyntiä: toinen on ulkona Kansalaistorin puolella ja toinen on talon sisällä Musiikkitalon pääaulan läheisyydessä.

Kahvilan aukioloajat

Ma–pe klo 9–18
La klo 10–17
Kahvila palvelee lisäksi aina Konserttisalin konsertin alkuun saakka.

Kahvila

Avara ja valoisa Musiikkitalon kahvila on suosittu tapaamis- ja työskentelypaikka, jonne voit tulla viettämään aikaa tai työskentelemään rauhallisessa ympäristössä.

Tervetuloa siemailemaan kaupungin parasta kahvia ja taidolla valmistamiamme makeita ja suolaisia herkkuja!

Tilassa on nopea avoin langaton internetyhteys.

Terassi

Musiikkitalon lasikatettu Terassi on kaupungin vehrein keidas pitkälle myöhäiseen syksyyn – kiitos lämmittimien, lämpimien juomien ja pehmeiden vilttien!

Terassi on varattavissa myös yksityistilaisuuksiin. Kysy lisää!

Fuga

Fuga on toistaiseksi suljettu koronatilanteen vuoksi.

Kaupungin parhaan klassisen musiikin levyvalikoiman ja asiantuntevimman palvelun levykauppa Fuga palvelee musiikin ystäviä Musiikkitalossa.

Vuonna 1960 perustettu klassisen musiikin erikoisliike Fuga Oy on jo kolmannessa polvessa toimiva perheyritys, joka on perustamisestaan lähtien tarjonnut klassisen musiikin ystäville asiantuntemuksella koostetun valikoiman äänitteitä.

Yhteystiedot
(09) 700 18251
fuga@fuga.fi

Ostinato

Ostinato on avoinna ma–pe klo 11–18.

Nuottikauppa Ostinato tarjoaa Pohjoismaiden parhaimman valikoiman nuotteja ja musiikkikirjallisuutta.

Ostinato on klassiseen musiikkiin erikoistunut nuottikauppa, joka perustettiin pienen ja sinnikkään musiikinopiskelijajoukon voimin vuonna 1979. Ostinaton kokeneen ja ammattitaitoisen henkilökunnan ylpeydellä vaalimasta nuottivalikoimasta löytyy kaikki oleellinen soittavalle ja laulavalle musiikin ystävälle olipa työn alla sitten konsertto, ooppera tai sinfonia. Musiikkiopistolaisille valikoimista löytyvät musiikin perusteiden oppikirjat sekä soitinkoulut, etydivihkot ja oppilasohjelmisto ensiaskeleista lähtien.

Yhteystiedot
020 707 0443
ostinato@ostinato.fi

Fuga ja Ostinato sijaitsevat Mannerheimintien pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä.

Kirjasto on avoinna ma–pe klo 8–19.30 ja la klo 9–16.

Sibelius-Akatemian kirjasto on kaikille avoin, yliopiston opetuksen ja tutkimuksen eri taiteenaloille erikoistunut taidekirjasto.

Kirjastossa on useita vapaasti käytettäviä kuuntelu- ja katselupaikkoja, tietokoneita verkkoaineistojen käyttöön sekä lukuhuone hiljaiseen työskentelyyn.

Lue lisää kirjastopalveluista

Musiikkitalo on myös lasten talo: luokat voivat varata esittelykierroksen tai konserttilippuja. Päiväkodit toivotamme tervetulleiksi lastenkonsertteihimme. Konserttisalin lava on Suomen suurin rumpu – tule kuulemaan, kuinka se soi! 

Koululaiskierrokset

Musiikkitalo tarjoaa kierrokset koululuokille ja toisen asteen opiskelijaryhmille veloituksetta. Kierros kestää 45 min, ja tutuiksi tulevat Musiikkitalon toiminta ja arkkitehtuuri sekä Konserttisali. Kierros ei sisällä musiikkia.

Kierrokselle voi osallistua vain yksi luokka kerrallaan ja mukana tulee olla valvoja. Ennen vierailua luokka voi tutustua sinfoniaorkesteriin YLE:n orkesterikoneen tai tämän HKO:n artikkelin avulla.

Tee varaus osoitteessa ryhmat@musiikkitalo.fi viimeistään n. 1 kk ennen toivomaasi ajankohtaa. Parhaiten aikoja löytyy aamuisin klo 9 tai iltapäivisin n. klo 13–15.

Konsertit ja kenraaliharjoitukset

Yksi konsertti kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri tarjoavat lippuja kenraaliharjoituksiin koululais- ja opiskelijaryhmille maksutta. Liput varataan ennakkoon suoraan orkestereilta: Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri.

Isommat koululaiset  ja opiskelijat voivat osallistua Sibelius-Akatemian maksuttomiin matineoihin, joissa esiintyjät itsekin ovat nuoria. Paikat voi varata kunkin matinean tuottajalta – ajankohdat ja yhteystiedot käyvät ilmi tapahtumakalenteristamme.

Lisäksi moniin konsertteihin on saatavissa edullisia koululais- ja opiskelijalippuja. Varaa liput Musiikkitalon ryhmämyynnistä osoitteesta ryhmat@musiikkitalo.fi tai numerosta 020 707 0426 (ma–pe klo 10–14). 

Päiväkoti-ikäisille ja alkuopetuksen luokille suosittelemme lastenkonsertteja, joista osaan  on vapaa pääsy. Lastenkonsertit on listattuna tapahtumakalenterissamme.