Beräknad långd

2 h, inkl. paus

Arrangör

Lain Huudon kannatusyhdistys ry

Följ med på en spektakulär kväll när den finska juristkören Lain Huuto firar sitt 15-årsjubileum. I denna stora jubileumskonsert finns det något för alla. Lain Huuto, under ledning av sin konstnärliga ledare Paavo Hyökki, kommer att framföra en rik variation av körmusik, inklusive men inte begränsat till, uruppföranden av nya verk som komponerats exklusivt för Lain Huuto, vilket utlovar en kväll med fräscha toner. I sann Lain Huuto-stil kommer du att få en minnesvärd kväll och en helhetsupplevelse som kommer att förvåna, roa och ge dig tårar i ögonen.

Lain Huuto är en finsk kör bestående av jurister och juridikstuderande, grundad 2009, vars sångare förenas inte bara av sitt yrke utan också av sin motivation och ambition att skapa krävande körmusik av hög kvalitet. Kören uppträder och ger konserter regelbundet och har fått många utmärkelser och framgångar i internationella körtävlingar.

Paavo Hyökki är konstnärlig ledare för Mieskuoro Laulajat, Chorus Cathedralis Aboensis (CCA), Finlands manskörsförbunds representativa kör Liiton Miehet och Lain Huuto, de två sistnämnda sedan starten. Han har också samarbetat med flera körer och orkestrar, bl.a. EMO Ensemble, Key Ensemble, Lauluyhtye Rajaton, Club for Five, Radions symfoniorkester (RSO) och Helsingfors Stadsorkester (HKO).

VARNING: Deltagande i denna konsert kan orsaka starka känslomässiga reaktioner och ett ökat intresse för körmusik. Tidigare Lain Huuto-konserter har varit kända för att sälja slut och att inte köpa biljetter kan leda till en allvarlig känsla av FOMO (Fear of Missing Out). Vi uppmanar dig därför att säkra dina biljetter i god tid.