Musikhusets försiktighetsåtgärder

Hjärtligt välkommen till Musikhuset! Vi har många fina konserter på hösten och vi hoppas att du får njuta av dem utan extra bekymmer. Därför vill vi redan i förväg berätta om säkerhetsåtgärder i samband med konserterna.

I Musikhuset följer vi alla direktiv som myndigheterna ger. Därtill vidtar vi egna, mer specifika försiktighetsåtgärder av samma slag som i t.ex. butiker och museer. Vår personal finns på platsen och ger råd, tydlig och klart.

Nedan några råd som vi hoppas att du läser redan innan du anländer:

Coronapass används inte på Musikhuset

Kom inte om du är sjuk

Stanna hemma även om du har bara mindre influensasymptom. Våra huvudaktörer, Konstuniversitetets Sibelius-Akademi, HSO och RSO, har ändrat sin returpraxis så att du kan byta din biljett till en annan konsert av samma orkester genom att ringa vår biljettförsäljning senast klockan 11 på själva konsertdagen. Se noggrannare anvisningar i slutet av sidan.

Munskyddsrekommendationen har upphört

Enligt THL och HUS nuvarande linje, gäller ingen allmän munskyddsrekommendation i Musikhuset. Munskydd kan fortfarande användas enligt eget övervägande. Vid behov får du munskydd från vår infodisk bredvid biljettförsäljningen.

Kom ihåg handhygienen

Använd våra handdesinficeringsautomater vid ingångarna. Följ skyltarna till det närmaste stället för handtvätt. Kom också ihåg att hosta rätt, dvs. i ärmen eller i en engångsnäsduk.

Kom i tid

På grund av alla försiktighetsåtgärder kan det ta mer tid än normalt att anlända till och röra sig i Musikhuset. Reservera därför tillräcklig tid.

Utekläder och väskor lämnas i garderoben

Både utekläder och väskor lämnas i garderoben. Garderobsavgiften är 2 euro per person.

Inga fler säkerhetsavstånd på konserter

Inga fler säkerhetsavstånd på konserter. Vi ber dig beakta att biljetter till de sittplatser som tidigare inte sålts pga. säkerhetsavstånd nu kommer att bli köpbara. I vissa fall betyder det att nya biljettköpare sitter mellan de platser som hör till ditt sällskap. Vid dessa tillfällen får ni gärna vänligt diskutera eventuella platsbyten sinsemellan med dem som sitter närmast, så ditt sällskap kan sitta tillsammans.

Pausservering

Ni är hjärtligt välkomna att njuta av utbjudet på vår restaurang. Vänligen beställ servering på förhand; då säkerställer du att ni får vad ni önskar och att serveringen sker i foajén, där borden är placerade med tillräckliga avstånd.

Gör din beställning per e-post, ravintolapalvelut@musiikkitalo.fi, eller från vår webbshop.
Förfriskningar och tilltugg säljs också i Musikhuset före konserten, förutsatt att det finns lediga sittplatser i foajén.

Välkommen!

Du får strax njuta av musiken. Hjärtligt välkommen till Musikhuset!