Beräknad långd

3 h

Arrangör

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Konstens fest inleder Konstuniversitetets promotionsveckoslut i Musikhuset 16.8.2024.

Välkommen till ett mångkonstnärligt evenemang som för samman Konstuniversitetets konstnärliga kompetens och inleder programmet för universitetets promotionsveckoslut. Vid Konstens fest får du uppleva konst från alla tre akademierna: Bildkonstakademin, Sibelius-Akademin och Teaterhögskolan.

Program

Kl. 18–19
Musikhusets konsertsal

Den mångkonstnärliga produktionen av Konstuniversitetets studerande är en medryckande musikalisk upplevelse. Den berättar om människans unika levnadsstig, som går genom väntan och kamp till seger och uppfyllelse.  Föreställningen bjuder in publiken att minnas och reflektera över sina egna drömmar som har krävt långsiktigt arbete.

Kl. 19.30–21
Musikhusets foajé och terrass

I biljettpriset ingår också program i foajén och på terrassen efter föreställningen i konsertsalen. Stanna alltså kvar och umgås och njut av konsten tillsammans med oss! På programmet står musik, performance och en bildkonstutställning av studerandena vid Konstuniversitetet.

Klädsel

På grund av promotionens högtidliga natur förutsätts även publiken vid Konstens fest klä sig antingen i färggrann högtidsdräkt eller i mörk kostym.