Beräknad längd

2 h, inkl. paus

Arrangör

Suomen kansallisooppera ja -baletti sr

Hösten 2024 uppträder Nationaloperans orkester i Musikhuset med en ny, unik konsertserie. Publiken får njuta av orkestermusikens pärlor och sång av internationella toppnamn. Verken på repertoaren avspeglar olika sidor av livet och mänskliga känslor.

Säsongen 2024–2025 upplevs en serie på fyra konserter där solister är sopranerna Karita Mattila och Kristine Opolais, tenoren Josep Calleja, basbarytonen Johan Reuter och basen Mika Kares. Orkestern leds utöver chefsdirigent Hannu Lintu också av unga Roderick Cox och Aivis Greters som är inne på lysande internationella karriärer och nu besöker Helsingfors för första gången.

”Kväll efter kväll skapar Finlands nationaloperas orkester ett färgstarkt ackompanjemang till Nationaloperans och -balettens föreställningar. Vår orkester har en exceptionellt bra känsla för drama och publiken kan lita på att berättelsens musikaliska kontinuitet är i goda händer. Nu är det dags att lära känna musikerna på ett djupare plan. Vi vill ge ett ansikte åt de klangvågor som hittills har nått publiken bara från orkesterdikter. Vi har sammanställt ett oemotståndligt program som kombinerar världsstjärnor och en spännande orkesterrepertoar.”
– CHEFDIRIGENT HANNU LINTU

Program 1.4.2024

Dirigent Aivis Greters
Solist Joseph Calleja

Pjotr Tshaikovski: Capriccio Italien
Giuseppe Verdi: Arior
Nikolai Rimski-Korsakov: Sheherazade op. 35

Nationaloperans orkester