Ditt besök

Musikhusets läge kunde knappast vara bättre: i hjärtat av Helsingfors, mellan järnvägsstationen Riksdagshuset. Musikhuset har tre ingångar: Mannerheimvägen, Medborgartorget och Konstuniversitetets Sibelius-Akademis ingång vid Tölöviksgatan.

Musikhusets adress är Mannerheimvägen 13a, 00100 Helsingfors.

Vid varje ingång finns en cykelparkering, året runt. Under sommarsäsongen är Nationalmuseets och Tölöviksgatans stadscykelstationer de närmaste.

Närmaste hållplatser

Metro: Järnvägstorget och Kampen
Spårvagn: Brunnsgatan, Glaspalatset och Nationalmuseet
Buss: Elielplatsen, Kampen, Järnvägstorget, Hesperiaparken
Tåg: Järnvägsstationen

Rutter och tidtabeller hittar du bekvämast i Helsingforsregionens trafiks Reseplaneraren.

Nästan alla kollektiva trafikmedel stannar i vår omedelbara närhet. Järnvägsstationen är på cirka 300 meters gångavstånd.

De närmaste avgiftsbelagda parkeringshallarna är Aimo Park Finlandia och EuroPark P-Eliel (på finska).

Från Aimo Park Finlandia kommer du med hiss torrskodd till Musikhusets entréhall. Smidigast betalar du genom att vid ankomst och avfärd mata in ditt kreditkort i kortläsaren vid bommen. Då behöver du inte köa till betalautomaten då du ska åka. Vi rekommenderar att du lämnar bilen på nedersta plan som också har parkeringsplatser för rörelsehindrade. Aimo Park har också laddstationer för elbilar.

Parkeringsfickorna på Mannerheimvägen och Tölöviksgatan är avsedda endast för av- och påstigning och för varutransporter; längre parkering är inte tillåten.

I innerstadens parkeringskarta hittar du alla parkeringsplatser i området.

Taxibilar får avhämta och lämna kunder i parkeringsfickan framför dörrarna mot Mannerheimvägen. På konsertkvällar beställer vi färdigt bilar till Mannerheimvägen så att publiken smidigt kommer iväg.

Närmaste taxistation finns på Eero Erkkos gata mellan Ode och Sanomahuset.

Skjuts för rörelsehindrade

Invataxibilar får avhämta och lämna sina kunder vid ingången mot Medborgartorget. Dörren är tröskelfri.

Vår bemannade garderob är öppen under evenemangen. Garderobsavgift: 2 €, gratis för barn under 12 år. För att trygga säker utrymning får stora väskor eller ytterkläder inte tas in i konsertsalarna.

Garderoben kan du betala antingen på förhand i samband med biljettköpet eller direkt åt garderobspersonalen. Garderoberna har några betalterminaler om du inte har kontanter på dig.

Det lönar sig att komma i god tid eftersom programmet börjar vid utsatt klockslag. Den som försenat sig får i regel komma in vid följande applåder eller senast i pausen, men praxis varierar beroende på konsertarrangör.

I Musikhuset har tillgänglighet och hinderfrihet beaktats redan i planeringsskedet. Läs mer om tillgänglighet här.

Musikhuset är tröskelfritt och det är därför lätt att röra sig med barnvagn. Det rymliga caféet har under dagtid gott om plats och du får enkelt vagnen bredvid bordet. Caféet har också barnstolar och en mikrovågsugn för uppvärmning av barnmat.

Musikhusets skötrum finns i anslutning till de tillgängliga toaletterna och har plats för både barn, vuxen och vagn. Vid barnevenemang hittar du särskilda platser för vagnparkering i foajén.

Barnkonserter är inte det enda sättet att lyssna på levande musik tillsammans med barn: det kan du göra också t.ex. på de gratiskonserter som ordnas i foajén. Vi uppmuntrar alla föräldrar att modigt ta med barnen även på konserter som inte är riktade särskilt till barn.

Mer information åt lärare här

Du kan titta på salkartorna i förväg.

Konsertsalen
Camerata
Black Box
Sonore
Organo