Kansanmusiikkia syvältä sydämestä kantapäihin ja varpaisiin!

Jonna Lankinen & Veera Kuisma

Kansanmusiikkia syvältä sydämestä kantapäihin ja varpaisiin! Viuluduo Jonna Lankinen & Veera Kuisma esittää tanssittavaa pohjoismaista kansanmusiikkia.

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala

Kolmannen levynsä ‘Toisjalkainen’ julkaisua juhlistava Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala on kahden vahvasti persoonallisen viulistin duo. Yhtyeen soittajat ovat tahoillaan ansioituneita ja monesta yhteydestä tunnettuja kansanmuusikoita, joiden soitannassa perinnetuntemus kohtaa virtuoottisen viulun sahauksen. Duo ottaa soitossaan kaiken irti viisikielisistä viuluistaan, joiden sointivärien maailmaan yhtye on ollut yhteisellä tutkimusmatkalla jo vuodesta 2010. Duon ohjelmisto koostuu vahvasta soitannasta sekä näkemyksellisestä ja saundeiltaan rikkaasta tulkinnasta niin perinteisistä sävelmistä kuin tilaussävellyksistä.

Kaksikko on uransa aikana esiintynyt Suomen lisäksi mm. Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa sekä Pohjoismaissa ja vuonna 2019 heidät nähtiin WOMEX-maailmanmusiikkimessujen showcase-artistina. He ovat olleet esillä myös toteuttamiensa pyöräkiertueiden tiimoilta ja duo palkittiin vuoden 2020 Etnogaalassa Vuoden ilmiö -erityismaininnalla hiilidioksidipäästöttömistä pyöräkiertueistaan.

‘Toisjalkainen’-levyn julkaisee saksalainen Nordic Notes -levy-yhtiö, jonka kanssa duo on tehnyt yhteistyötä jo vuodesta 2018.

Yhteistyössä Perinnearkku ry

**

Musiikkitalon terassilla kuullaan ilmaiskonsertteja kesäiltapäivisin keskiviikosta lauantaihin 29.5.–3.8. klo 17 alkaen.

Kesäterassilla kuullaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lahjakkaita muusikoita sekä muun muassa HelsinkiMission, Urkuyö ja Aarian sekä Maailman musiikin keskuksen tarjoamia konsertteja. Kesän mittaan lavalla nähdään monipuolinen kattaus mielenkiintoisia artisteja eri genreistä: pääsääntöisesti keskiviikkoisin on luvassa klassista tai kansanmusiikkia, perjantaisin jazzia ja lauantaisin poppia. Alkukesän torstai-iltapäivien ohjelmassa on Radio Helsingin Kesälive.

Tervetuloa after workeille nauttimaan kesäiltapäivistä!

Helsingin Musiikkitalo & Perinnearkku

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Helsingin Musiikkitalo & Perinnearkku

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut