Näyttävästi valaistu konsertti Musiikkitalon Konserttisalissa.

Konsertsalen

Finlands ståtligaste konsertsal ger ditt evenemang en högtidlig inramning. Den amfiteaterlika och stämningsfulla salen klingar vackert och fungerar utmärkt som tilldragande mittpunkt för evenemang i större skala.

Konsertsalen

Kapacitet: 1 704 sittplatser, varav 1 226 på parketten och 478 på balkongen. Plats för 28 rullstolar.

Scen: Den 283 kvadratmeter stora scenen är placerad i mitten av salen och består av en fast främre del och tjugo lyftanordningar som kan skapa ett 180 graders
orkesterpodium.

Tekniska uppgifter
: Höj- och sänkbara mikrofoner, kontrollrum för ljud, ljus och inspelning, nedfällbara filmdukar, belysnings- och audiosystem, speakerbås, hörslinga samt omklädningsrum för ca 100 personer. Högklassig televisionsinspelning, webbsändning och skivinspelning.


Lysande Konsertsal

I Konsertsalen kan du möta din publik i 360 graders perspektiv eller också erbjuda ett
mer traditionellt upplägg för en mindre publik. Bänkraderna är delade i två plan.
Salens akustik lämpar sig för musik både med och utan förstärkning, multimediapresentationer, uppvisningar och muntliga framträdanden. Scen- och
inspelningstekniken är av högsta klass.

Konsertsal, festsal, seminariesal, årsmötessal…

Då du vill göra intryck på en stor publik, gör det i Musikhusets Konsertsal. Bara
fantasin sätter gränser då du tillsammans med oss planerar ditt program och väljer en
lämplig ljus- och ljudvärld. Vi uppfyller dina önskningar från stillsamma toner till
extatiska äventyr.

Kulturevenemang

Konserter, musikaler, operor, dans, stand-up, cirkus, luftakrobatik.

Företagsevent

Fest, gala, uppvisningar, produktlanseringar, seminarier, årsmöten.

Begär en offert!

Bisness-tapahtuma Musiikkitalon Konserttisalissa.

Arrangera evenemang

Kun järjestät yritystapahtuman tai konsertin, tee se tyylillä! Sinun tarvitsee vain varata tilat, me huolehdimme kaikesta muusta. ❤️

Yksityistilaisuus Musiikkitalon Paavo-salissa.

Paavo-salen

Paavo-salens harmoniska inramning skapar fin stämning för såväl seminarier och möten som mer högtidliga och festliga evenemang. Här kan du också ordna akustiska och svagt förstärkta konserter samt övningar inför konserter i Konsertsalen.

Näkymä Kansalaistorille Musiikkitalon Terassilämpiöstä

Terassfoajén

Den ljusa Terrassfoajén erbjuder en unik vy över Riksdagshuset och Medborgartorget. I foajén lyckas möten och presskonferenser lika väl som cocktailpartyn.

Terassen

Hur skulle det låta med elegant sommarfest vid Medborgartorget? Eller en kräftskiva i den mörknande höstkvällen, i stadens skimrande ljus? På vår splitternya uppvärmda terrass kan du ordna evenemang nästan året runt.

Pikkujoulu-gaala Musiikkitalon Ravintolassa.

Restaurang – Klubb

Restaurang – Klubb fungerar på vardagar som en lunchrestaurang. Med egen ingång, garderob och scen lämpar den sig utmärkt för exempelvis presskonferenser, morgonseminarier, cocktailpartyn, fester och kulturevenemang.

Musiikkitalon Parvilämpiö illalla kuvattuna.

Foajéerna

Huvudfoajén, Balkongfoajén och Nedre foajén betjänar publiken på många sätt. De fungerar exempelvis som stiliga evenemangslokaler, matsalar, pauslokaler och utställningslokaler – möjligheterna är legio.

Black Box

Den eleganta evenemangslokalen förvandlas behändigt från seminarielokal till konsertsal eller till en imponerande interiör för en kvällsfest. Här kan du ordna t.ex. ett cocktailparty med program, en supé eller ett party efter egen smak.

Camerata

På Cameratas stora anpassbara scen finns gott om plats och publiken har god sikt över hela scenen från den stigande läktaren. Salens akustik kan justeras för såväl konserter som muntliga framträdanden.

Musiikkitalon Organo tyhjänä.

Organo

Organo är en vacker sal avsedd för orgelkonserter, men den lämpar sig utmärkt också för seminarier och möten. De tre visuellt ståtliga orglarna imponerar även om någon orgelkonsert inte ingår i programmet.

Sonore

Tack vare sin stora scen och sin mångsidiga teknik är den flexibelt anpassbara Sonore idealisk för både vokalmusik och musikteater. Här kan du också ordna flotta paneldebatter, möten och företagsevent med program.

Back to top