Turvallisuusohjeet tapahtumien järjestäjille

Musiikkitalossa tapahtuu poikkeusaikanakin. Ohjeidemme avulla tapahtumien järjestäminen on turvallista.

Turvallisuus edellä

Tapahtumien turvallisuus on meille Musiikkitalossa aina ykkösasia. Olemme tehneet mittavia koronapandemian vaatimia erikoisjärjestelyjä, jotta Musiikkitalo on turvallinen paikka yleisölle ja asiakkaille, esiintyjille ja tapahtumajärjestäjille sekä talon henkilökunnalle.

Suurin osa tarvittavista turvatoimista on täysin meidän hoidossamme niin, että tapahtuman järjestäjän ei tarvitse kantaa näistä asioista huolta. On kuitenkin muutamia turvallisuusasioita, jotka myös tapahtumajärjestäjän on huomioitava. Siksi olemme laatineet tämän ohjeen.

Teemme kaikki tapahtumat tiiviissä yhteistyössä teidän kanssanne taataksemme turvallisen kokemuksen meille kaikille.

Koronapassin käyttö

Laki mahdollistaa koronapassin käytön silloin, jos tapahtumaan muuten kohdistuisi joitakin koronarajoituksia (esim. henkilömäärärajoitukset tai turvavälimääräykset). Edellyttämällä asiakkailta koronapassia tapahtumajärjestäjä voi välttää rajoitusten noudattamisen. Koronapassin edellyttäminen ei lain mukaan ole mahdollista silloin, jos rajoituksia ei ole voimassa.

Pääkaupunkiseudulla kohdistuu tapahtumarajoituksia 25.11.2021 alkaen yli 20 henkilön seisomakatsomoihin ja yhteislaulutilaisuuksiin. Jos olette järjestämässä em. kaltaisia tapahtumia Musiikkitalossa, on teidän mahdollista ottaa tapahtumassanne koronapassi käyttöön. Musiikkitalolla on täysi valmius tarkistaa asiakkailta koronapassit, eikä tämä aiheuta järjestäjälle muita toimenpiteitä tai kustannuksia kuin sen, että asiakkaille tulee tiedottaa etukäteen mahdollisesta koronapassivaatimuksesta. Lisätietoja koronapassin käytöstä saatte tapahtumatuottajiltamme osoitteesta myynti@musiikkitalo.fi.

Määräaikaiset kokoontumisrajoitukset

Viranomaiset ovat pandemian aikana antaneet monia erilaisia määräaikaisia kokoontumisrajoituksia, jotka ovat vaikuttaneet yleisötapahtumien järjestämiseen. Lokakuussa 2021 käytännössä kaikki kokoontumisrajoitukset poistuivat, mutta 25.11.2021 alkaen rajoituksia kohdistuu yli 20 henkilön seisomakatsomoihin ja yhteislaulutilaisuuksiin. Ajankohtaiset rajoitukset ja niiden vaikutukset tapahtumallenne saatte selville ottamalla yhteyttä tapahtumatuottajiimme: myynti@musiikkitalo.fi.

Tapahtumatilojen poikkeukselliset kapasiteetit

Musiikkitalon kaikissa tapahtumissa noudatetaan viranomaisten antamia ohjeita. Viimeisimpien rajoitusten mukaisesti tiloissamme voidaan järjestää yleisötapahtumia normaalien maksimikapasiteettien mukaisesti, poikkeuksena kuitenkin seuraavat tilat (luvut ovat tilassa olevien istumapaikkojen määriä):

  • Ravintola-Klubi, 150 henkilöä

Mikäli tapahtuma on jo ehditty suunnitella suuremmalle henkilömäärälle kuin edellä mainitut kapasiteetit mahdollistavat, olettehan yhteydessä yhteyshenkilöönne Musiikkitalossa. Edellyttämällä asiakkailta koronapassia on mahdollista välttää em. rajoitukset.

Istumapaikka ravintolatiloissa

Tällä hetkellä Uudellamaalla ravintolatiloissa jokaiselle osallistujalle tulee olla osoittaa istumapaikka pöydän ääressä. Paikalla ei ole välttämätöntä istua koko tapahtuman ajan. Kyseinen rajoitus on kuitenkin mahdollista välttää edellyttämällä asiakkailta koronapassia.

Kasvomaskien käyttäminen

Suosittelemme kasvomaskien käyttöä Musiikkitalossa kaikille ja seuraamme tarkasti viranomaisten antamia ohjeistuksia maskien käytöstä. Kaikilla tapahtumiin osallistuvilla asiakkailla on mahdollisuus saada suojamaski maksutta.

Oma henkilökuntamme käyttää työssään hengityssuojaimia ja/tai visiirejä.

Jos tahdotte suojaimia käyttöön esiintyjillenne, henkilökunnallenne tai seminaariosallistujillenne, olettehan tästä meihin yhteydessä.

Osallistujien yhteystietojen kerääminen

Koronapandemian aikana tapahtumajärjestäjiltä on edellytetty kaikkien osallistujien yhteystietojen keräämistä mahdollista jäljitystyötä varten. Tämä velvoite on kuitenkin lokakuussa 2021 poistunut.

Ulkomailta tulevien karanteeni

Noudatamme Suomen hallituksen asettamia matkustusrajoituksia ja karanteeniohjeita. Tämä koskee niin esiintyjiä, seminaaripuhujia ja -vieraita kuin järjestäjän henkilökuntaakin. Musiikkitalon henkilökunta niin ikään noudattaa samoja karanteenimääräyksiä.

Ajankohtaisen listan matkustusrajoituksen piirissä olevista maista voitte tarkistaa THL:n verkkosivuilta.

Muita ohjeita

Musiikkitaloon tullaan vain terveenä

On ehdottoman tärkeää, että Musiikkitaloon tullaan vain terveenä. Tätä ohjetta korostamme myös yleisölle, ja henkilökuntamme työskentelee talossa vain terveenä. Myöskään esiintyjät ja muu tapahtumajärjestäjän väki eivät voi tulla Musiikkitaloon sairaana tai flunssaoireisena. Koronaan viittaavia oireita ovat mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Siivous ja ilmanvaihto

Musiikkitalossa on keväästä alkaen suoritettu tehostettua siivousta ja sitä jatketaan edelleen. Ilmanvaihto on säädetty siten, että tiloissamme ilma vaihtuu mahdollisimman tehokkaasti.

Hygieniasta huolehtiminen

Huolehdittehan huolellisesta käsihygieniasta koko Musiikkitalon vierailunne ajan. Käsihuuhdetta on esillä runsaasti heti sisäänkäynneiltä alkaen, jatkuen WC-tiloihin, takahuoneisiin jne. Pesettehän kätenne riittävän usein, ja muistakaa myös yskiä tai aivastaa kertakäyttönenäliinaan tai hihaan.

Turvavälien noudattaminen

Varsinaisia turvavälejä ei tällä hetkellä vaadita, mutta pyrimme kuitenkin välttämään ruuhkien syntymistä esimerkiksi tauoilla, ruokailutilanteissa tai takahuonetiloissa.

Annamme mielellämme lisätietoja! Musiikkitalon yhteystiedot.

Kiitos yhteistyöstänne!

Musiikkitalo seuraa koronatilannetta ja viranomaisten ohjeita erittäin tarkasti. Tiedotamme asiakkaitamme heti, kun ohjeet päivittyvät tai muuttuvat.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme ottaa vallitsevan koronatilanteen vakavasti ja tekee kaikkensa sen eteen, että Musiikkitalossa vieraileminen on turvallista kaikille.