Turvallisuusohjeet tapahtumien järjestäjille

Musiikkitalossa tapahtuu poikkeusaikanakin. Ohjeidemme avulla tapahtumien järjestäminen on turvallista.

Turvallisuus edellä

Tapahtumien turvallisuus on meille Musiikkitalossa aina ykkösasia. Olemme tehneet mittavia koronapandemian vaatimia erikoisjärjestelyjä, jotta Musiikkitalo on turvallinen paikka yleisölle ja asiakkaille, esiintyjille ja tapahtumajärjestäjille sekä talon henkilökunnalle.

Suurin osa tarvittavista turvatoimista on täysin meidän hoidossamme niin, että tapahtuman järjestäjän ei tarvitse kantaa näistä asioista huolta. On kuitenkin muutamia turvallisuusasioita, jotka myös tapahtumajärjestäjän on huomioitava. Siksi olemme laatineet tämän ohjeen.

Teemme kaikki tapahtumat tiiviissä yhteistyössä teidän kanssanne taataksemme turvallisen kokemuksen meille kaikille.

Koronapassin käyttö

Helmikuusta 2022 alkaen koronapassi ei ole käytössä Musiikkitalon yleisötapahtumissa. Yleisötapahtumien järjestäjät eivät siis voi Musiikkitalossa edellyttää asiakkailtaan koronapassia.

Yritys- ja yksityistilaisuuksien järjestäjät voivat halutessaan kysyä vierailtaan koronapassia. Passintarkastuksen tulee tällöin tapahtua tapahtumalle varatun tilan ovella, ei kaikille avoimissa yleisötiloissa. Lisätietoja koronapassin käytöstä saatte tapahtumatuottajiltamme osoitteesta myynti@musiikkitalo.fi.

Määräaikaiset kokoontumisrajoitukset

Viranomaiset ovat pandemian aikana antaneet monia erilaisia määräaikaisia kokoontumisrajoituksia, jotka ovat vaikuttaneet yleisötapahtumien järjestämiseen. Helmikuussa 2022 kaikki kokoontumisrajoitukset ovat poistuneet, ja yleisöä voidaan ottaa sisään täydet 100 % tilojen kapasiteetista. Ajankohtaiset rajoitukset ja niiden vaikutukset tapahtumallenne saatte aina selville ottamalla yhteyttä tapahtumatuottajiimme: myynti@musiikkitalo.fi.

Istumapaikka ravintolatiloissa

Tällä hetkellä Uudellamaalla ravintolatiloissa jokaiselle osallistujalle tulee olla osoittaa istumapaikka pöydän ääressä. Paikalla ei ole kuitenkaan välttämätöntä istua koko tapahtuman ajan. Ravintolarajoitus on tarpeen ottaa huomioon tapahtuman suunnittelussa esimerkiksi kalustuksen näkökulmasta.

Kasvomaskien käyttäminen

Suosittelemme vahvasti kasvomaskien käyttöä Musiikkitalossa kaikille ja seuraamme tarkasti viranomaisten antamia ohjeistuksia maskien käytöstä. Kaikilla tapahtumiin osallistuvilla asiakkailla on mahdollisuus saada suojamaski maksutta.

Henkilökunnan käyttämissä ns. tuotantotiloissa on Musiikkitalossa maskipakko. Oma henkilökuntamme käyttää työssään hengityssuojaimia ja/tai visiirejä.

Jos tahdotte suojaimia käyttöön esiintyjillenne, henkilökunnallenne tai seminaariosallistujillenne, olettehan tästä meihin yhteydessä.

Osallistujien yhteystietojen kerääminen

Koronapandemian aikana tapahtumajärjestäjiltä on edellytetty kaikkien osallistujien yhteystietojen keräämistä mahdollista jäljitystyötä varten. Tämä velvoite on kuitenkin lokakuussa 2021 poistunut.

Ulkomailta tulevien karanteeni

Noudatamme Suomen hallituksen asettamia matkustusrajoituksia ja karanteeniohjeita. Tämä koskee niin esiintyjiä, seminaaripuhujia ja -vieraita kuin järjestäjän henkilökuntaakin. Musiikkitalon henkilökunta niin ikään noudattaa samoja karanteenimääräyksiä.

Ajankohtaisen listan matkustusrajoituksen piirissä olevista maista voitte tarkistaa THL:n verkkosivuilta.

Muita ohjeita

Musiikkitaloon tullaan vain terveenä

On ehdottoman tärkeää, että Musiikkitaloon tullaan vain terveenä. Tätä ohjetta korostamme myös yleisölle, ja henkilökuntamme työskentelee talossa vain terveenä. Myöskään esiintyjät ja muu tapahtumajärjestäjän väki eivät voi tulla Musiikkitaloon sairaana tai flunssaoireisena. Koronaan viittaavia oireita ovat mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Siivous ja ilmanvaihto

Musiikkitalossa on keväästä alkaen suoritettu tehostettua siivousta ja sitä jatketaan edelleen. Ilmanvaihto on säädetty siten, että tiloissamme ilma vaihtuu mahdollisimman tehokkaasti.

Hygieniasta huolehtiminen

Huolehdittehan huolellisesta käsihygieniasta koko Musiikkitalon vierailunne ajan. Käsihuuhdetta on esillä runsaasti heti sisäänkäynneiltä alkaen, jatkuen WC-tiloihin, takahuoneisiin jne. Pesettehän kätenne riittävän usein, ja muistakaa myös yskiä tai aivastaa kertakäyttönenäliinaan tai hihaan.

Turvavälien noudattaminen

Varsinaisia turvavälejä ei tällä hetkellä vaadita, mutta pyrimme kuitenkin välttämään ruuhkien syntymistä esimerkiksi tauoilla, ruokailutilanteissa tai takahuonetiloissa.

Annamme mielellämme lisätietoja! Musiikkitalon yhteystiedot.

Kiitos yhteistyöstänne!

Musiikkitalo seuraa koronatilannetta ja viranomaisten ohjeita erittäin tarkasti. Tiedotamme asiakkaitamme heti, kun ohjeet päivittyvät tai muuttuvat.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme ottaa vallitsevan koronatilanteen vakavasti ja tekee kaikkensa sen eteen, että Musiikkitalossa vieraileminen on turvallista kaikille.