Musiikkitalo hakee toimitusjohtajaa

Musiikkitalo on konserttien ja tapahtumien keskipiste ja kohtaamispaikka Helsingin ydinkeskustassa. Vuonna 2011 avatun Musiikkitalon pääkäyttäjät ovat Radion sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. Myös lukuisat muut tahot musiikin ammattilaisista yritysmaailman edustajiin järjestävät talossa tapahtumiaan. Kaikkiaan reilut miljoona konsertti- ja tapahtumakävijää nauttii vuosittain Musiikkitalon tarjoamista elämyksistä. Musiikkitalon hallinnoinnista ja ylläpidon järjestämisestä vastaa Helsingin Musiikkitalo Oy, jonka omistavat Yleisradio Oy, Helsingin kaupunki ja Taideyliopisto.

Nykyisen toimitusjohtajan jäädessä eläkkeelle haemme

Helsingin Musiikkitalo Oy:lle toimitusjohtajaa

vastaamaan noin 30 henkilöä työllistävän palveluyhtiön kokonaisvaltaisesta johtamisesta ja palvelutoiminnan tuloksekkaasta kehittämisestä.

Musiikkitalon toimitusjohtajana vastuullasi ovat strateginen suunnittelu, toimintasuunnitelmien ja talousarvioiden valmistelu, hallinto sekä operatiivisen toiminnan johtaminen tiiviissä yhteistyössä johtoryhmän kanssa. Palveluyhtiö hallinnoi ja ylläpitää Musiikkitalon yhteiskäytössä olevia tiloja ja luo toiminnallaan mahdollisimman hyvän toimintaympäristön talon pääkäyttäjille Radion sinfoniaorkesterille, Helsingin kaupunginorkesterille ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemialle. Palveluyhtiön tehtävänä on myös vuokrata tiloja aktiivisesti muille konsertti- ja tapahtumajärjestäjille. Keskeisenä tavoitteena on tilojen entistä tehokkaampi hyödyntäminen ja käyttöasteen parantaminen palvelutarjontaa kehittämällä.

Odotamme sinulta kokemusta palveluliiketoiminnan ja asiantuntijaorganisaation menestyksekkäästä johtamisesta, asiakaskeskeistä otetta kumppanuuksien ja palveluiden johtamisessa sekä kokemusta myynnin johtamisesta ja kehittämisestä. Sinulla on riittävää perehtyneisyyttä taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alaan tai kiinnostusta oppia näiden toimintalogiikka. Olet jo osoittanut kykysi sekä toimivien strategioiden kehittäjänä että toimeenpanijana. Sinulla on kokemusta tulosvastuullisesta johtamisesta, ja talouden tunnusluvut ovat myös osaamisaluettasi. Olet kaupallisesti ajatteleva, hyvin verkostoitunut elinkeinoelämässä, palveluhenkinen, ja sinulla on kyky rakentaa tulevaisuutta. Sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto ja viestit sujuvasti suomeksi ja englanniksi.

Toimitusjohtajana olet Musiikkitalon hengenluoja niin kotimaassa kuin kansainvälisessä sidosryhmäyhteistyössä. Olet valmis laittamaan persoonasi peliin Musiikkitalon näkyvyyden ja tunnettuuden kasvattajana. Tehtävässä onnistuminen edellyttää kykyä johtaa organisaatiota Musiikkitalon periaatteiden ja arvojen mukaisesti sekä ymmärtää Musiikkitalon omistusrakenne ja hallintomalli.

Tätä rekrytointia toteutamme yhdessä kumppanimme Boyden Finlandin kanssa. Vapaamuotoiset hakemukset oheisen linkin kautta 28.10.2022 mennessä. Lisääthän hakukirjeen ja CV:n otsikkoon haettavan roolin ja yrityksemme nimen. Luottamuksellisiin tiedusteluihin tehtävästä vastaa Boydenilta Carita Lahti. Caritan tavoitat parhaiten keskiviikkona 19.10. klo 9 – 11 ja tiistaina 25.10. klo 13 – 15 numerosta 050 500 3003 tai sähköpostitse carita.lahti@boyden.fi.