Maailma on epidemioiden, ilmastonmuutoksen ja monen muun kriisin aiheuttamassa murroksessa. Mistä naissäveltäjät haluavat miesten tänä aikana laulavan?

Ylioppilashenki, suomen kielen asema, kansallistunteen kohottaminen. Näiden synnyttämässä mullassa ovat itäneet ja kasvaneet maamme vanhimmat mieskuorot. Bach, Mozart, Beethoven, Sibelius, Rautavaara… Säveltäjissä on monia suurmiehiä. Naiset ovat vasta viime vuosina päässeet tasa-arvoisemmin esille säveltaiteilijoina. Kuuluuko sukupuoli taiteessa? Mikä merkitys sukupuolella on?

Maailma on epidemioiden, ilmastonmuutoksen, pakolaisuuden ja monen muun kriisin aiheuttamassa murroksessa. Lähes kaikkien kuorojen konsertit ja kokoontumiset keskeytettiin koronavuonna 2020. Mikä on harrastajakuorojen merkitys ja kuoromusiikin taiteellinen arvo nykypäivänä? Ovatko kuorot tasa-arvoisia muuhun taidekenttään verrattuna? Mistä naissäveltäjät haluavat miesten tällaisena aikana laulavan?

Juhlakonsertissamme äänessä ovat naissäveltäjät. Konsertissa kuullaan sävellyksiä Cecilia Damströmiltä, Justė Janulytėltä, Yui Katadalta, Anna-Mari Kähärältä sekä Jennah Vainiolta. Luvassa on useita konserttia varten tilattuja kantaesityksiä sekä muita naissäveltäjien teoksia. Kokonaisuuden sitoo yhteen multi-instrumentalisti Maija Kauhasen konserttia varten luoma kantelevetoinen musiikki.

Alkaen 28 € 34 € / 28 €

Kahvi ja avec?

Ylioppilaskunnan Laulajat

Verkkosivut

Alkaen 34 € / 28 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut