Vantaan Viihdeorkesteri muistaa Pekka Pohjolaa juhlakonsertilla

Legendaarinen bassokitaristi ja säveltäjä Pekka Pohjola olisi täyttänyt kuluvan vuoden tammikuussa 70 vuotta. Yksi kansainvälisesti tunnetuimmista musiikintekijöistämme nauttii yhä suurta arvostusta eritoten progressiivisen rockin ja fuusiojazzin ystävien keskuudessa. Vantaan Viihdeorkesteri haluaa kunnioittaa marraskuussa 2008 menehtynyttä säveltaiteilijaa erikoiskonsertilla; lauantaina 17.9. Musiikkitalossa kuullaan kaksi harvoin kuultua ja levyttämätöntä teosta “Bayan” ja “Emmi” (sinfonia no. 2).

Pohjolan nopea, suvereeni soittotapa muistetaan etenkin Wigwam-yhtyeestä, mutta hän tuli tunnetuksi myös fuusiojazz-henkisistä soololevyistä, elokuva- ja teatterimusiikista sekä sävellyksistään sinfoniaorkesterille. “Bayan” (2004) on konsertto konserttiharmonikalle sekä kamariorkesterille. Sen solistiksi saapuu harmonikkataiteilija Veli Kujala, jolle kappale on myös alunperin sävelletty. “Emmi” on Pekka Pohjolan niin sanottu toinen sinfonia, joka kantaesitettiin vuonna 2004.

Syyskuisessa konsertissa Vantaan Viihdeorkesteria johtaa Jukka Iisakkila: “Tilaisuus juhlistaa Pekan musiikkia tämän hienon muusikkojen joukkueen kanssa on minulle suuri kunnia, merkkihetki ja riemun aihe”.

Musiikkitalon ryhmämyynti palvelee p. 020 707 0426 ma–pe klo 10–14 ja sähköpostitse ryhmat@musiikkitalo.fi

Alkaen 39 € 39 € /

Kahvi ja avec?

Vantaan Viihdeorkesteri

Verkkosivut

Alkaen 39 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut