Villi sointi -taidenäyttely tuo yhteen kuusi kuvataiteilijaa eri puolilta Suomea; Asu, Kilpi, Laaksonen, Malin, Sirkiä ja Ylikojola.
Villi sointi -taidenäyttely tuo yhteen kuusi kuvataiteilijaa eri puolilta Suomea; Aila Asu, Riitta Kilpi, Marke Laaksonen, Anne Malin, Tarja Sirkiä ja Juhana Ylikojola luovat omat tulkintansa luonnon ja maailmankaikkeuden villistä soinnista.
Universumin laajassa kankaassa sointi voi olla siveltimenveto, joka muuttaa näkymättömän, mutta kuuluvan, eläväksi.
Konstellaatioiden tavoin taide muodostaa kaaoksessa kuvioita harmonisoimalla olemassaolon eriäviä lankoja.
Tässä kesyttämättömässä erämaassa taide saa monia muotoja. Se tanssii musiikin monimutkaisten melodioiden läpi, joissa jokainen sävel nousee ja laskee kuin kaukaisten galaksien törmäyksen kaiut. Se kutoo tarinoita maalarin siveltimen vedoilla ja vangitsee ohikiitäviä hetkiä luonnon majesteettisuudesta ja värien leikki ilmentää villin ja kesyttämättömän hengen ydintä.
Universumi itsessään on liikkeessä olevaa taidetta, sinfoniaa taivaankappaleista, jotka pyörivät kosmisessa baletissa. Olemme vain katsojia, jotka katselevat hämmästyneenä käsityksemme ulkopuolella olevaa loistoa.
Silti juuri universumin erämaassa taide saa syvimmän inspiraationsa ja kuiskaa salaisuuksia niille, jotka uskaltavat uskaltaa villeihin paikkoihin etsimään ylevää.
Uudet, löytämättömät soinnut muistuttavat meitä sisällämme olevasta rajattomasta potentiaalista ja kehottavat meitä tutkimaan ja luomaan. Ne inspiroivat meitä uskaltamaan tuntemattomaan, syleilemään sydämissämme asuvaa villiä. Näin voimme myös ymmärtää paikkamme sekä taiteilijoina, että katsojina olemassaolon kosmisessa mestariteoksessa.
Vapaa pääsy /
Kahvi ja avec?
Vapaa pääsy
Kahvi ja avec?
Tilaa tarjoilutMaistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä syötävää? Ennakkotilauksella säästät aikaa ja vaivaa, jolloin ehdit nautiskella väliajasta kiireettömästi.
Sijaintimme on niin keskeinen kuin olla voi: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.
Konserttisali
Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.
Camerata, Sonore ja Black Box
Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi.
Numeroimaton katsomo
Voit valita paikkasi vapaasti.
Katsomokartat
Naulakko
Ulkovaatteet ja suuret kantamukset on jätettävä naulakkoon. Naulakkomaksu on 2 euroa. Maksaa voi käteisellä tai kortilla. Naulakon voi maksaa myös etukäteen lipunoston yhteydessä.
Myöhästyminen
Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.
Kuvaaminen
Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia, tarkempia ohjeistuksia.
Pukeutuminen
Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista. Musiikkitalon konserttisalien lattiat ovat herkkiä naarmuuntumiselle, tästä syystä konserttisaleihin ei saa tulla nastakengillä.
Musiikkitalo on täysin esteetön: meille ei ole kynnystä tulla. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat toimivat, ja opaskoirat ovat tervetulleita.