Kahden oopperan illassa esitetään Giacomo Puccinin suuria tunteita nostattava Suor Angelica sekä Pietro Mascagnin koominen ooppera L’Amico Fritz.

Näistä kahdesta oopperasta julkaistaan kaksi tallennetta, jotka ovat katsottavissa kuukauden ajan. Linkit tallenteisiin lisätään tälle sivulle.

Suor Angeligassa traaginen tarina äidinrakkaudesta, sovituksesta ja armosta yhdistyy Puccinin koskettavaan musiikkiin. L’amico Fritzissä ikuiseksi poikamieheksi julistautunut Fritz painii yllättävien ihastumisen tunteidensa kanssa kaunista Suzelia kohtaan.

Suor Angelica on traaginen tarina aviottoman lapsen saaneesta aatelisnaisesta, Angelicasta, joka rangaistuksena teostaan on määrätty luostariin. Kun Sisar Angelican täti, Zia Principessa saapuu vierailulle luostariin, Angelica uskoo kärsineensä rangaistuksensa ja palaavansa kotiin. Prinsessan tuomat uutiset saavat kuitenkin Angelican elämän muuttumaan kohtalokkaasti. Tässä oopperassa äidinrakkaus, katumus ja lopulta armo yhdistyvät Puccinin suuria tunteita nostattavaan, koskettavaan musiikkiin.

L’amico Fritz on Pietro Mascagnin koominen ooppera, jossa poikamieselämää viettävä maanomistaja Fritz ei voisi olla vähempää kiinnostunut avioitumisesta. Ystävänsä Davidin punoman juonen ja vedonlyönnin seurauksena Fritzin ihastuksen tunteet alkavatkin hänen hämmästyksekseen herätä kaunista Suzelia kohtaan. Salassa, myös Suzel huomaa ajatustensa lämpenevän. Mutta miten tunnustaa tunteensa, kun Suzel on Davidin mukaan kihlattu jo toiselle?

Sibelius-Akatemian ooppera

Markus Lehtinen, musiikinjohto
Johanna Freundlich, ohjaus
Emilia Eriksson, pukusuunnittelu
Tuija Luukkainen, maskeeraussuunnittelu
Jukka Kolimaa, valosuunnittelu

Suor Angelica

Suor Angelica: Manon Gleizes / Maria Turunen
La Zia Principessa, Täti, Prinsessa: Olivia Kyllönen
La Badessa, Abbedissa: Elisabet Petsalo
La Suora Zelatrice, Valvojasisar: Rachel McIntosh
Suor Osmina: Eeva Suvanto
Suor Dolcina: Laura Ruusumaa
Suor Genoviezza: Ruut Karhula
Suor Lucilla: Sofia Majanen
La suora Infermiera, Hoitajasisar: Emma Hartikainen
Cercatrice, Almusisar: Wilhelmína Tómasdóttir
Cercatrice, Almusisar: Aleksiina Turtiainen

L’amico Fritz

Fritz Kobus: Jasper Leppänen / Tuomas Miettola
Suzel: Iris Candelaria / Stella Tähtinen
David: Luke Scott
Beppe: Ruut Mattila
Federico: Aarne Mansikka
Hanezó: Janne Sihvo
Caterina: Olivia Moss

Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen opiskelijat esiintyvät opintojensa aikana neljässä täysimittaisessa produktiossa ja yhdessä pianistin kanssa esitettävässä dramatisoidussa konsertissa. Oopperakoulutuksen produktiot toteutetaan yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten oopperan ja näyttämötaiteen ammattilaisten kanssa.

Lisätietoja: Mirka Rättyä, mirka.rattya@uniarts.fi

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Kotisivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut