Yhtyeen sointi syntyy kymmenien erilaisten huilujen ja pillien karheankauniista sävyistä

Seuraamme koronarajoituksia

Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamaan määräykseen perustuen Sibelius-Akatemian tapahtumat on peruttu yleisöltä 31.1.2022 saakka. Rajoitus koskee Helsingin toimipisteitä. Osa konserteista toteutetaan verkkokonsertteina.

Tutustu turvaohjeisiimme

Tuultenpesä on suomalais-ruotsalainen kansanpuhaltimiin erikoistunut kokoonpano, joka sai alkunsa suomalaisen Wind on Windin ja ruotsalaisen Zephyrin yhteistyöhankkeena keväällä 2016.

Yhtyeen sointi syntyy kymmenien erilaisten huilujen ja pillien karheankauniista sävyistä. Yhteissoitto on välillä meditatiivisen kelluvaa, keinuvaa ja hengittävää, välillä transsinomaisesti sykkivää ja pyörteilevää. Toistuvat rytmikuviot, modaaliset teemat ja sovitusten kerroksellisuus synnyttävät uusia sävyjä ja sointikenttiä.

Monet Tuultenpesän sovituksista ovat syntyneet koko ryhmän yhteistyönä. Tässä prosessissa improvisaatio on ollut keskeinen työkalu, ja sillä on oma tärkeä sijansa myös konserteissa. Yhtyeen musiikin juuret ovat vahvasti kansanperinteessä: pohjoismaisissa ja itämerensuomalaisissa tanssisävelmissä, paimensoitteissa ja lauluissa. Perinnesävelmien ohella kuullaan myös yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä, ja useissa kappaleissa huilut säestävät laulua.

Yhtyeen konsertit eri festivaaleilla Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa ovat olleet elämyksiä kuulijoille. Heitä ovat puhutelleet muun muassa musiikin kauneus, esiintyjien villi kahjous, iloittelu ja heittäytyminen. Ääniä Records julkaisee Tuultenpesän ensilevyn Vindstilla keväällä 2022.

Esiintyjät
Kristiina Ilmonen
Leena Laitinen
Mimmi Laaksonen
Göran Månsson
Kirsi Ojala
Jonas Simonson, puhaltimet ja laulu

Lisätietoja: Tiina Halonen, tiina.halonen@uniarts.fi

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Alkaen 6,50 € 18 € / 6,50 €

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Alkaen 18 € / 6,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut