Harmonikkatrio Fratres on ainutkertainen ilmiö suomalaisessa musiikkielämässä.
Harmonikkatrio Fratres on ainutkertainen ilmiö suomalaisessa musiikkielämässä. Fratesin ohjelmisto kattaa venäläisen romantiikan sekä barokin yltäen aina heavyyn ja teknoon saakka. Trio Fratres on tehnyt mittavan kansainvälisen uran esittämällä suomalaista aikamme taidemusiikkia, venäläistä romantiikkaa ja barokkia. Samoin heavy-musiikki ja tekno ovat olleet vahvasti trion ohjelmistossa. Trio on esiintynyt 14 eri maassa, Euroopassa ja sen ulkopuolella muun muassa Libanonissa, Meksikossa ja Japanissa.
30-vuotisjuhlakonserteissa esitetään kaikki trion tilaamat suomalaiset kantaesitykset vuosilta 1996-2003 peräti neljän eri harmonikkatrion voimin. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Tanskan, Liettuan ja Suomen musiikkikorkeakoulujen sekä Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin välillä.
Tapahtuman järjestävät Taideyliopiston Sibelius-Akatemia sekä Kokkolan Talviharmonikka ry.
Esiintyjät
Liettua
- Liettuan Musiikkiakatemia, Vilna
- Trio UnSeen
- Edgaras Dičpinigaitis
- Ruslanas Grimbovskij
- Matas Sabaliauskas
Tanska
- Tanskan Kuninkaallinen Musiikkiakatemia, Kööpenhamina
- Trio Femella
- Romena Lengvinaite
- Amalie Ravnsbæk
- Ditte Lykke Hansen
Suomi
- Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Helsinki
- Acctron
- Leonardo Rojnić
- Pilvi Huhta
- Kiia-Maria Piispa
- Bare-ly trio
- Sonja Vertainen
- Minna Ristamäki
- Sini Ström
Ohjelma
- Jukka Tiensuu: …mutta (1986)
- Herman Rechberger: Assahra´ (1997)
- Jukka Tiensuu: FraTango (1984/1996)
- Atso Almila: Suometus-trio ”Trio Finlandisierung” (1996)
- Tuomas Kantelinen: Moment! (2001)
- Petri Makkonen: Longing for Primitivity (1998)
Väliaika
- Juhani Nuorvala: ”What’s a Nice Chord Like You Doing In a Piece Like This?” (1996/1997)
- Matti Murto: Chaconne ja Toccata (2003/2022)
- Herman Rechberger: Hagia ikon (2001)
- Tuomas Kantelinen: Black and White tango (2001)
- Raoul Björkenheim: Five Glances (1997)
Väliaika
- Pehr Henrik Nordgren: Tuulimyllyfantasia Op.113 (2001)
- Olli Kortekangas: Ariarie – kolme kappaletta harmonikkatriolle (2002)
- Herman Rechberger: Karadeniz (1998)
- Kimmo Hakola: Arara’ (1996)
Lisätiedot: Eeva Hohti, eeva.hohti@uniarts.fi
Vapaa pääsy /
Kahvi ja avec?
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
VerkkosivutVapaa pääsy
Kahvi ja avec?
Tilaa tarjoilutMaistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä syötävää? Ennakkotilauksella säästät aikaa ja vaivaa, jolloin ehdit nautiskella väliajasta kiireettömästi.
Sijaintimme on niin keskeinen kuin olla voi: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.
Konserttisali
Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.
Camerata, Sonore ja Black Box
Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi.
Numeroimaton katsomo
Voit valita paikkasi vapaasti.
Katsomokartat
Naulakko
Ulkovaatteet ja suuret kantamukset on jätettävä naulakkoon. Naulakkomaksu on 2 euroa. Maksaa voi käteisellä tai kortilla. Naulakon voi maksaa myös etukäteen lipunoston yhteydessä.
Myöhästyminen
Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.
Kuvaaminen
Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia, tarkempia ohjeistuksia.
Pukeutuminen
Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista. Musiikkitalon konserttisalien lattiat ovat herkkiä naarmuuntumiselle, tästä syystä konserttisaleihin ei saa tulla nastakengillä.
Musiikkitalo on täysin esteetön: meille ei ole kynnystä tulla. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat toimivat, ja opaskoirat ovat tervetulleita.