Tomas Ledin, kapellimestari Peter Nordahl ja Turun filharmoninen orkesteri esittävät sinfonisia sovituksia Ledinin rakastetuimmista kappaleista.

Ruotsin valovoimaisimpiin artisteihin lukeutuva Tomas Ledin ja kapellimestari Peter Nordahl lähtevät syksyllä 2023 Symphonia-kiertueelle, jolla kuullaan Tomas Ledinin kappaleita sinfonisina tulkintoina. Kiertue alkaa Göteborgista 19. elokuuta ja saapuu Suomeen perjantaina 29. syyskuuta, jolloin Ledin esiintyy Turun konserttitalossa yhdessä Turun filharmonisen orkesterin kanssa. Helsingin Musiikkitalossa Ledin ja Turun filharmoninen orkesteri nähdään maanantaina 2. lokakuuta.

Kiertueen ohjelmisto pohjautuu Ledinin viime vuonna julkaistuun Symphonia-albumiin, joka sisältää viisitoista Ledinin rakastetuinta kappaletta uusina orkesterisovituksina. Mukana ovat niin ”Sommaren är kort”, ”En del av mitt hjärta” kuin muutkin Ledinin suosikkikappaleet, jotka soivat komeasti sinfoniaorkesterin kanssa esitettynä. Ensimmäiset Symphonia-konsertit järjestettiin viime vuonna Tukholman konserttitalossa, joka täyttyi kahtena iltana haltioituneesta yleisöstä.

– Kun täytin 70, en halunnut jäädä musiikkini kanssa kertaamaan mennyttä. Tuntui jännittävämmältä jatkaa löytömatkaa musiikin parissa. Symphonia on saanut minut varpailleni, haastanut minut ja vienyt minut ja lauluni paikkoihin, joita en tiennyt olevan olemassakaan, kertoo Tomas Ledin.

– On mullistavaa saada olla mukana projektissa, jossa musiikki kehittyy ja ottaa uusia askeleita. Pop ja rock ovat kohdanneet sinfonian äänimaailman tavalla, joka antaa Tomasin lauluille uuden merkityksen ja elämän, sanoo kapellimestari Peter Nordahl.

Tomas Ledin esiintyi viimeksi Suomessa viime vuoden elokuussa, jolloin hän konsertoi Vaasa Festivalilla ja loppuunmyydyssä Stallörsparkenissa Tammisaaressa.

Alkaen 54,40 € 63,90 € / 54,40 €

Kahvi ja avec?

Live Nation

Verkkosivut

Alkaen 63,90 € / 54,40 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut