Claudia Reyesin Aión Dúo tarkastelee Hommage a Ferruccio Busoni -konsertissa Ferruccio Busonin olemusta

Seuraamme koronarajoituksia

Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamaan määräykseen perustuen Sibelius-Akatemian tapahtumat on peruttu yleisöltä 31.1.2022 saakka. Rajoitus koskee Helsingin toimipisteitä. Osa konserteista toteutetaan verkkokonsertteina.

Tutustu turvaohjeisiimme

Konsertti on siirtynyt. Alkuperäinen ajankohta oli 22.1.2022.

Konsertti on katsottavissa maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa 12.2. klo 14–15 ja maksuttomana tallenteena heti sen jälkeen.

Ohjelma
– Busoni,
– Cañamero,
– Fagerlund

Ferruccio Busoni: Suite, BV 88 Op. 10
– I. Improvisata
– II. Barcarola
– III. Elegia
– IV. Danza campestre
– V. Tema variator
– VI. Serenata

Claudia Cañamero: …Esconden su radiante imagen, kantaesitys
– Perfil dudoso
– Nos estás abrasando

Ferruccio Busoni
– Reverie Pastorale
– Novelette in D minor, BV 116

Sebastian Fagerlund: Sonata for clarinet and piano
– I. Meccanico con forza
– II. Lento misterioso
– III. Introduzione quasi libero – Esaltato

Esiintyjät
Aión Dúo:
– Claudia Reyes Segovia, clarinet
– Pau Fernández Benlloch, piano

Ferruccio Busonin (1866–1924) siteet Suomeen tunnetaan laajalti. Vuosina 1888–1890 tämä italialainen pianisti, säveltäjä, kapellimestari ja opettaja toimi opettajana Sibelius Akatemiassa, ja hänestä tuli myöhemmin yksi eurooppalaisten musiikkipiirien vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Busonin laaja tuotanto klarinetille ja pianolle on kenties vähemmän tunnettua. Koska Busonin isä oli klarinetisti, tunti Busoni instrumentin hyvin ja kirjoitti sille huomattavan määrän kappaleita uransa aikana. Tässä konsertissa tulemme kuulemaan Suite BV 88:n, joka on osa hänen teostaan Frühe Charakterstücke, sekä kaksi hänen myöhäisempää teostaan: Reverue pastorale ja Novelette, BV 116.

Mielenkiintoista Busonissa oli myös hänen roolinsa avantgarde-säveltäjien opettajana ja aktiivisena kannattajana – hän itse oli edelläkävijä elektronisen musiikin teoretisoinnissa. Olemme pitäneet mielessämme tämän edistyksellisen hengen ja päättäneet näin ollen yhdistää Busonin teokset täysin uusiin ja nerokkaisiin sävellyksiin, jotka rikastuttavat merkittävästi klarinetin ja pianon nykyistä repertuaaria.

Konsertissa kuullaan Euroopan kantaesityksenä Busonin Esconden su radiante imagen -teos. Antiikin Kreikan runoilija Sapfoksen säkeiden innoittama teos on kirjoitettu erityisesti Aión Dúolle ja on osa monialaista hanketta, johon kuuluu nuori espanjalainen säveltäjä Claudia Cañamero (1995–). Tämän jälkeen konsertissa kuullaan nerokas, folk-henkinen ja uskomattoman dynaaminen Sonata yhden Suomen merkittävimmän säveltäjän, Sebastian Fagerlundin kynästä.

Lisätietoja: Anna Huuskonen, anna.huuskonen@uniarts.fi

Talven nuoret taiteilijat -konserttisarja
Talven nuoret taiteilijat -sarja 21.1.–15.2.2022 esittelee vastikään valmistuneita ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita.

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut