Soiva kieli -konserttisarjan kevään teemana on säveltäjä Franz Schubert (1797–1828) ja Schubertiadit

Seuraamme koronarajoituksia

Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamaan määräykseen perustuen Sibelius-Akatemian tapahtumat on peruttu yleisöltä 31.1.2022 saakka. Rajoitus koskee Helsingin toimipisteitä. Osa konserteista toteutetaan verkkokonsertteina.

Tutustu turvaohjeisiimme

Konsertti on katsottavissa maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa 16.2. klo 19–20.

Schubertiadeiksi kutsuttiin jo Schubertin eliaikana hänen ystäväpäpiirinsä musiikillisia illanviettoja.

Tämä konsertti valottaa Schubertin seurapiiriä, erityisesti sitä runoilijoiden ja kirjailijoiden ryhmää, jota Schubert kutsui ystävikseen. Heidän joukostaan kohoaa Johann Baptist Mayrhofer, joka Goethen jälkeen on Schubertin useimmin sovittama runoilija. Schubertin liedtuotannon mestariteosten reunamilla on vähemmän tunnettujen kirjailijoiden lauluja. He olivat usein keskeisessä asemassa Schubertin elämässä eri aikoina, ja joukkoon kuuluivat muun muassa Bauernfeld, Collin, Bruchmann, Ottenwalt ja Schober.

Schubertin ja hänen ystäviensä läheisyys on nähtävissä myös hänen ainoassa omassa runossaan, jonka hän sovitti. Se oli erityisesti tarkoitusta varten kirjoitettu ”Abschied”, jonka hän kirjoitti Schoberin Wienistä lähdön kunniaksi. Hän teki myös yhden sovituksen Josef von Spaunin sanoilla. Tätä on laajalti pidetty Schubertin lähimpänä ystävänä ja tukijana. Nauti sukelluksesta Schubertin sisäpiirin kiehtovaan maailmaan.

Esiintyjät/b>

Sibelius-Akatemian opettajia ja opiskelijoita
Jenni Lättilä and Kirill Kozlovski
Rabbe Österholm and Collin Hansen
Päivi Kantola and Kirill Kozlovski
Emma Hartikainen and Jyri Mishukov
Essi Lind and Lambis Pavlou
Akseli Mattila and Tanja Niiranen

Ohjelma
Schubert

Lisätietoja: Matti Leisma, matti.leisma@uniarts.fi

Soiva kieli
Sibelius-Akatemian laulumusiikin Soiva kieli -laulusarjassa kuullaan vuosittain neljä liedkonserttia laulutaiteen ja pianomusiikin opiskelijoiden esittäminä. Soiva kieli -laulusarjan taiteellisena johtajana toimii liedmusiikin lehtori Keval Shah.

Tutustu sarjan muihin konsertteihin

Alkaen 6,50 € 11,50 € / 6,50 €

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Alkaen 11,50 € / 6,50 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut