Saksofonikvartetin konsertti, joka vie yleisön avaruusmatkalle kokeellista ja vanhaa musiikkia yllätyksellisesti yhdistellen

Avaruusseikkailu-projektissaan Saxtronauts tuo musiikkia paikkoihin, joissa sitä harvemmin kuullaan; observatorioihin ja tiedekeskuksiin, unohtamatta kuitenkaan perinteisempiä konserttisaleja. Yhtye laatii ohjelmiston kuhunkin ympäristöön sopivaksi ja vie kuulijan seikkailulle tähtitieteen ja taidemusiikin maailmaan.

Konserttien ohjelmistoa varten on tilattu tähtitieteestä ammentavat teokset Tytti Arolalta, Nuño Fernández Ezquerralta ja Lauri Supposelta. Uuden musiikin lisäksi ohjelmisto sisältää saksofoneille sovitettuja kappaleita keskiajalta 1900-luvulle.

Ohjelma:

Lauri Supponen: Ave Maris Stella (2019)
Nuño Fernández Ezquerra: Plerion (2019)

väliaika

Pérotin: Viderunt omnes (sov. Nanna Ikonen)
Tytti Arola: Exobiology (2020, 2022)
Hildegard Bingeniläinen: Karitas habundat in omnia (sov. Anna-Sofia Anttonen)

Saxtronauts on tutkimusmatkaileva saksofoniyhtye, jonka tarkoituksena on tuoda korkeatasoista taidemusiikkia ennakkoluulottomasti erilaisten yleisöjen kuultaville. Yhtyeen lähtökohtana on toimia yhteistyössä erilaisten tiede- ja taidekentän toimijoiden kanssa. Yhtye sovittaa saksofoneille teoksia eri aikakausilta, tilaa uutta musiikkia nykysäveltäjiltä sekä tuo kuuluville saksofonille sävellettyjä alkuperäisteoksia. Saxtronautit Anna-Sofia Anttonen, Nanna Ikonen, Nanako Lammi ja Sikri Lehko ovat kukin tahoillaan monipuolisia ja uteliaita muusikkoja, pedagogeja sekä esiintyviä taiteilijoita. Saksofoni on heidän välineensä maailmankaikkeuden tutkimiseen.

Hanke on toteutettu Suomen kulttuurirahaston, Musiikin edistämissäätiön, Taiteen edistämiskeskuksen, Suomen Säveltäjien, Musiikkitalon säätiön, Elävän musiikin tuki ry:n sekä Suomen sakofoniseuran tuella yhteistyössä Aalto yliopiston Metsähovin radio-observatorion, Helsingin observatorion, Stiftelsen för Åbo Akademin, Sibelius-museon ja Avaruuspuisto Väisälän kanssa.

Saxtronauts

Alkaen 18 € 23 € / 18 €

Kahvi ja avec?

Saxtronauts

Verkkosivut

Alkaen 23 € / 18 €

Osta liput

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut