Koe Satuseinä Musiikkitalossa! Sisältää 45min sadun Sibeliuksen ja Madetojan musiikkiin, interaktiivisen pelimaailman ja Fantasiasoittimen. Feel & Play!

Satuseinä on vuorovaikutteinen tila, joka ruokkii kaikkia aisteja, aktivoi, opettaa ja viihdyttää musiikin avulla. Tilakokemus perustuu suureen kosketusseinään, jonka kautta lapset saavat sukeltaa musiikkisatujen maailmaan. Musiikkitalon Satuseinä sisältää tarinan nimeltä Maaria Taivaanlaulaja, joka on musiikkisatu Jean Sibeliuksen ja Leevi Madetojan musiikkiin. Tarinan on kirjoittanut Noora Nikka, kuvittanut Emiel Inkeri Nikula ja soittanut Teemu Laasanen.

Satuseinä sisältää lisäksi pelimaailman ja kosketuksella soitettavan fantasiasoittimen. Pelit eivät vaadi suorittamista, vaan lapset voivat ilmaista mielikuvitustaan vaikka maalaillen revontulia taivaalle, tai lennättäen syksyn lehtiä omilla kädenliikkeillään. Revontuliharppu on fantasiasoitin, jolla voi keksiä omaa musiikkia, tai soittaa yhdessä toisten lasten kanssa. Sallittu myös aikuisille!

Tarinan kesto on 45 minuuttia. Satuseinä on vapaasti kokeiltavissa Musiikkitalon aukioloaikojen puitteissa. Tarina on mahdollista kuunnella myös englanninkielisenä.

Musiikki: Jean Sibelius ja Leevi Madetoja
Tarina: Noora Nikka
Piano: Teemu Laasanen
Kuvitus: Emiel Inkeri Nikula

Suomenkieliset äänet: Tuuli Anikari, Leevi Heinonen, Risto Kopperi, Janne Kyyhkynen, Niila Luukkonen, Helena Ryti, Tuomas Turkka ja Lumi Turkka

Englanninkieliset äänet: Outi Condit, June Hyde, Leslie Hyde, Unelma Hyde, Alexander Komlosi, Oliver Komlosi ja Darren McStay

Äänisuunnittelu ja editointi: Juha Tanskanen / Miaudio
Fantasiaharpun graafinen suunnittelu: Marija Gustafsson
Peligrafiikat: Emiel Inkeri Nikula
Masterointi: Jaakko Viitalähde / Virtalähde Mastering
Casting: Risto Kopperi
Englanninkielinen käännös: Simo Vassinen
Sovelluskehitys ja pelimekaniikat: Sami Kämppi ja Antti Kaukinen / OiOi
Seinärakenne ja asennukset: Lumio Events
Vastaava tuottaja: Teemu Laasanen / MusicFairyTales

Satuseinä on MusicFairyTalesin ja OiOin yhteistuotanto. Hanketta ovat tukeneet AVEK ja Suomen Kulttuurirahasto. Satuseinä on vapaassa käytössä Musiikkitalolla 10.10.-10.11.2020 välisen ajan.

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut

Yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus ovat meille ykkösasioita. Olemme kiinnittäneet valtavasti huomiota koronapandemiasta johtuviin erikoisjärjestelyihin, jotta konserttielämys olisi mahdollisimman turvallinen ja vailla huolta.

Tutustuthan erikoisjärjestelyihin etukäteen tästä

Maistuisiko väliajalla lasi kuohuvaa, kuppi kuumaa tai pientä syötävää? Ennakkotilauksella säästät aikaa ja vaivaa, jolloin ehdit nautiskella kiireettömästi väliajasta.

Korona-aikana useissa konserteissa ei ole väliaikaa lainkaan. Näin vältetään ylimääräistä liikennettä lämpiössä ja käytävillä. Olet kuitenkin lämpimästi tervetullut nauttimaan tarjoiluistamme ennen konserttia!

Tilaa tarjoilut etukäteen tästä

Sijaintimme on niin keskeinen kuin olla voi: lähes kaikki julkiset kulkuvälineet tulevat aivan viereemme. Kaikilla sisäänkäynneillä on ympärivuotiset pyöräparkit. Lähimmästä Aimo Park Finlandia -parkkihallista pääsee kuivin jaloin suoraan hissillä aulaamme.

Lue lisää Musiikkitaloon saapumisesta

Naulakko

Korona-aikana päällysvaatteet saa viedä mukanaan katsomoon. Suuret kantamukset on kuitenkin jätettävä naulakkoon. Naulakko on tänä poikkeusaikana maksuton.

Myöhästyminen

Myöhästyneet pääsevät sisään useimmiten seuraavilla taputuksilla tai viimeistään väliajalla.

Kuvaaminen

Itse konserttia ei pääsääntöisesti saa kuvata, mutta ennen konserttia, taputuksilla ja konsertin jälkeen kuvaaminen on sallittua. Konserttijärjestäjällä saattaa olla omia, tarkempia ohjeistuksia.

Pukeutuminen

Musiikkitalossa ei ole yhtikäs mitään pukeutumisohjeistusta, olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Vältä kuitenkin voimakasta hajusteiden käyttöä, jotta myös astmaatikot ja hajusteyliherkät voivat nauttia konsertista.

Musiikkitalo on täysin esteetön: meille ei ole kynnystä tulla. Opasteemme ja porraskaiteemme ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa kulkevat ohjauslistat. Induktiosilmukat toimivat, ja opaskoirat ovat tervetulleita.

Lue lisää saavutettavuudesta tästä

Konserttisali

Lippusi paikkamerkinnästä näet reitin paikallesi. Ovinumero kertoo, mistä ovesta sinun tulee saapua saliin, ja katsomot on merkitty kirjaimin. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäyntien tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle ennestään tuttu: henkilökuntamme ohjaa sinut oikeaan katsomoon.

Camerata, Sonore ja Black Box

Rivinumeron avulla suunnistat numeroidulle istuimellesi katsomossa. Pyörätuolipaikat ovat sisäänkäynnin tasolla. Eikä huolta, jos salimme ei ole sinulle tuttu: ovihenkilökuntamme ohjaa sinut paikallesi.

Numeroimaton katsomo

Voit valita paikkasi vapaasti.

Katsomokartat

Konserttisali
Camerata
Black Box
Sonore
Organo