Musiikkitalon aulassa kuullaan 17.–21.10. päivittäin kello 12 vartin mittainen konsertti, jossa esitetään Kaija Saariahon sooloteoksia.

Kaija Saariaho täyttää 70 vuotta ja sitä juhlistetaan isolla yhteistyöfestivaalilla. Mukana orkestereita Oulusta Helsinkiin, Kansallisooppera, vapaita ryhmiä ja Sibelius-Akatemia.

Saariahon laaja tuotanto sisältää mittavan määrän sooloteoksia eri instrumenteille. Niillä on merkittävä rooli säveltäjän mielenmaisemassa. Kyseisissä teoksissa yksittäisten soittimien ääniarsenaali kokee muodonmuutoksia ja laajentumisia. Sävellyksiä on kolmelta eri vuosikymmeneltä ja niiden affektikirjo on kirjava. Siinä missä vaikkapa Duft klarinetille vie teknisen ilmaiskyvyn äärirajoille, kulkee sen vastaparina kuultava Nocturne ilmaisullisten keinovarojen ääripäissä.

Esiintyjät:

  • G. C. Moreno, klarinetti

Ohjelma:

Kaija Saariaho: Duft (2012)

Saariaho 70

Soolot ovat osa laajempaa Saariaho 70 -tapahtumaa, joka järjestetään Musiikkitalossa ja sen lähiympäristössä yhteistyössä Musiikkitalon Säätiön, Urut Soimaan ry:n ja Organo Novo ry:n kanssa 15.–20.10.2022. Viikon aikana luvassa on laaja otos Saariahon vokaali- ja kamarimusiikkia, sooloteoksia, urku- ja kuoromusiikkia sekä seminaareja. Soolo-sarjan järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.

Lisätietoja: Minttu Hellsten, minttu.hellsten@uniarts.fi

Vapaa pääsy /

Kahvi ja avec?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Verkkosivut

Vapaa pääsy

Kahvi ja avec?

Tilaa tarjoilut